bpost kiest voor LiveRamp om zijn Omnichannel Marketing-campagnes verder te personaliseren

19 oktober 2022

LiveRamp en bpost hebben vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd waarbij bpost het Safe Haven-platform van LiveRamp zal gebruiken om zijn Marketing Data-campagnes te beheren. Zo wil bpost de mogelijkheden om zijn contacten te activeren op digitale en gesegmenteerde televisie uitbreiden.

Als groeiende logistieke operator voor pakketverwerking en omni-commerce positioneert bpost zich ook als essentiële partner voor direct marketing en e-commerce. Het gebruik van het Safe Haven platform gaat bpost toelaten om de meest geschikte en geïnteresseerde personen breder te benutten om bepaalde boodschappen te ontvangen. 1,6 miljoen contacten zijn ingedeeld in een dertigtal gesegmenteerde doelgroepen. Het gaat er dus om berichten beter te personaliseren door ze direct op het juiste doelpubliek te richten, bijvoorbeeld sportliefhebbers, reizigers, eigenaars van huisdieren en tal van andere segmenten.   

Naast direct mailing-campagnes zal bpost ook gebruik maken van Safe Haven voor zijn TV-campagnes. “LiveRamp Safe Haven is een data activatie platform dat zich richt op privacy en maakt configureerbare samenwerking mogelijk met externe partners om een doelpubliek op te bouwen, data te activeren en toegang tot waardevolle inzichten te krijgen in een volledig gecontroleerde en veilige omgeving”, zegt Kevin Kielbaey, Head of Retail Media bij LiveRamp België.

Bovendien zal bpost in een latere fase omnichannelcampagnes lanceren die zowel digitale als offline kanalen integreren om zijn huidige en potentiële klanten een steeds meer gepersonaliseerde service aan te bieden. 

“bpost heeft nu al de grootste consumentendatabase in België die 100% conform is aan de GDPR-richtlijn. Liveramp’s Marketplace maakt een vereenvoudigde data-activatie mogelijk, over technologieplatformen, TV, meldkamers en analyseomgevingen heen. Dankzij deze samenwerking heeft de markt toegang tot relevante gegevens voor een optimale segmentatie, met name voor Direct Mail of elk ander digitaal kanaal, op een premium platform met een 100% Belgisch ecosysteem”, verklaart Michel Defloor, Vice President Marketing van bpost.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This