Visma neemt snelgroeiend Belgisch HR-techbedrijf Beeple over

10 oktober 2022

Visma, specialist in business cloudoplossingen, heeft de Belgische tech scale up Beeple overgenomen. Beeple is een plannings- en communicatietool die klanten toelaat om efficiënt flexibele werknemers met wisselende shiftenroosters in te schakelen.

Het snelgroeiende bedrijf heeft een leidende positie in de uitzendsector en wordt ook gebruikt door vaccinatiecentra in verschillende grote centrumsteden in België om de shiften van vrijwilligers en artsen te plannen.
Beeple werd in 2016 opgericht door Karel Rabaut en Nathan Samson. De oprichters merkten dat veel bedrijven in de uitzendwereld problemen ondervonden om flexibele werknemers op het juiste moment en voor de juiste job in te schakelen. Door de schaarste op de arbeidsmarkt en de war on talent was het bovendien belangrijker dan ooit om de beschikbare werkkrachten effectief en optimaal te benutten. Zeker de laatste tijd is het belang van werknemers op afroep sterk toegenomen.

In veel bedrijven is planning intussen even cruciaal geworden als de klassieke HR-blokken die draaien rond rekrutering en payroll. Beeple is een centraal platform dat alles met elkaar verbindt. De tool biedt een directe lijn tussen de verschillende stakeholders, zoals een uitzendkantoor, een klant en een uitzendkracht. Vooral voor complexe flexibele planningen biedt Beeple mogelijkheden waar de klassieke planningstools tekortschieten. Zo is het mogelijk om verschillende personen tegelijk op een planning te laten werken en automatisch complexe factoren zoals statuten in de verwerking op te nemen.

Het ging de voorbije jaren razendsnel voor Beeple. Vandaag heeft het bedrijf een dertigtal werknemers en bedient het klanten in diverse sectoren, van uitzendkantoren tot organisaties in retail, horeca en de zorgsector. De tool heeft maandelijks zo’n 30.000 actieve gebruikers in 26 landen verspreid over drie werelddelen. De belangrijkste markt is de Benelux, met Frankrijk en Spanje als voornaamste groeilanden.

Nieuwe stap in groeiverhaal

De overname door Visma is de volgende stap in het groeiverhaal van Beeple. “We hebben de ambitie om stevig te blijven groeien in de Benelux en ook nieuwe markten in het buitenland te verkennen. Bij Visma komen we nu thuis in een ecosysteem dat onze business begrijpt en ons zal helpen om verder op te schalen, vooral op het gebied van SaaS. We zijn ervan overtuigd dat deze evolutie zowel voor onze klanten als onze werknemers een positieve impact zal hebben”, zegt Karel Rabaut van Beeple.

Eigen identiteit blijft behouden

Binnen de Visma-groep zal Beeple z’n eigenheid behouden. “We zijn in de Benelux een herkenbaar en sterk merk, dus blijven we zeker vasthouden aan onze eigen naam en identiteit”, zegt Nathan Samson, co-oprichter van Beeple. “Natuurlijk gaan we wel de nodige synergieën met Visma opzetten. We zijn immers heel fier dat we deel mogen uitmaken van zo’n mooie groep. Met behulp van hun kennis op het gebied van SaaS, business development, OPS-processen en IT best practices, zullen we de omkadering van Beeple kunnen verbeteren en daar zal iedereen weldra de vruchten van plukken.”

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma, is het daarmee eens: “We zijn trots dat we de Visma-familie verder kunnen uitbreiden met deze fantastische tech scale-up. De krapte op de arbeidsmarkt is een uitdaging waar ieder bedrijf mee te maken krijgt en de unieke propositie van Beeple biedt veel meerwaarde om hierbij te helpen. Behalve op het gebied van technologie zien we bovendien ook een prachtige culturele match tussen twee ondernemende bedrijven als Beeple en Visma.”

Beeple blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd. Venero Capital Advisors trad op als exclusief financieel adviseur van Beeple.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This