Mazda Motor Europe sluit miljoenendeal met Fujitsu voor digitale transformatie

10 oktober 2022

Mazda Motor Europe wil zijn bedrijfsactiviteiten in Europa transformeren naar een Connected Company en heeft hiervoor een miljoenendeal met Fujitsu gesloten. De autofabrikant kiest voor Fujitsu om een snellere time-to-market te realiseren.

Daarnaast wil het bedrijf de kosten optimaliseren door over te stappen naar een ultramoderne publieke cloudinfrastructuur. Via een vijf jaar durende overeenkomst zal Fujitsu de modernisering en automatisering van de bedrijfskritische activiteiten van Mazda Europe op 28 locaties in 23 landen stimuleren door een overschakeling naar een publieke cloudinfrastructuur.

Tijdens de aanbestedingsprocedure overtuigde Fujitsu MME van de extra bedrijfsflexibiliteit die een overstap naar de cloud, afstand nemende van de huidige on-premises infrastructuur, te bieden heeft. Fujitsu zal een cloud-first oplossing implementeren, waarbij het kan rekenen op diepgaande kennis en ervaring met AWS en Oracle Cloud.

Cloud, AIOps, DevOps, FinOps en securitydiensten

Fujitsu is de langetermijnpartner van MME voor de modernisering en automatisering van de infrastructuur. Met het vijfjarige contract zal Fujitsu de bestaande on-premises IT-infrastructuur van Mazda overzetten naar een nieuw model dat gebaseerd is op de publieke cloud. Daarnaast zal Fujitsu ook state-of-the-art security en FinOps-operaties implementeren.

De strategische investering geeft Mazda ook toegang tot DevOps-mogelijkheden die de toekomstige bedrijfsflexibiliteit vergroten op basis van een gecombineerde AWS- en Oracle Cloud-infrastructuur. Door de combinatie van AIOps, DevOps en FinOps zal Mazda IT Operations in staat zijn om infrastructuur, applicaties en services op intelligente wijze in hybride cloud-ecosystemen te beheren. Deze ecosystemen zijn afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen, zodat er op aanvraag kan worden ingespeeld op snel veranderende consumentenbehoeften en het mogelijk wordt om zowel de uitgaven voor cloudgebruik als de total cost of ownership te optimaliseren.

Alex Janssens, VP Information Technologies, Parts Supply & Logistics, CIO bij MME: “Voor Mazda Motor Europe was de overtuigende businesscase van Fujitsu een bevestiging van de voordelen die we kunnen behalen door verder te gaan met onze digitale transformatieplannen. De diepgaande expertise van Fujitsu in de implementatie van een op hyperscale gebaseerd cloud service- en beheerplatform heeft ons over de streep getrokken om af te stappen van een on-premises infrastructuur. De infrastructuur van AWS en Oracle Cloud geeft ons niet alleen meer wendbaarheid, maar dankzij de automation-first aanpak zullen we ook onze kosten beter onder controle kunnen houden.”

Paul Patterson, CEO Europe Region bij Fujitsu: “Met een duidelijke en langtermijnfocus op onze klanten ben ik blij dat we ons engagement met Mazda kunnen uitbreiden. Dit beklemtoont onze aanpak en mogelijkheden om samen met klanten te werken aan best-in-class digitale transformatie op schaal. Bovendien benadrukt de kracht van de relaties van Fujitsu met zowel AWS als Oracle ons ongeëvenaarde vermogen om grootschalige, bedrijfskritische opdrachten uit te voeren. Onze vooruitziende, transformationele aanpak was genoeg om Mazda ervan te overtuigen dat Fujitsu de beste partner blijft voor de toekomstige groei van het bedrijf.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This