Dustin voorziet Associatie KU Leuven van Apple-materiaal voor 22.000 medewerkers

6 oktober 2022

De komende jaren levert Dustin IT-materiaal aan de Associatie KU Leuven. Concreet gaat het vooral om Apple-apparatuur. Naast het leveren van het materiaal zorgt Dustin ook voor de service na verkoop, waaronder herstellingen, onderhoud en de voorziening van vervangtoestellen. Intussen doen al zo’n 1.800 klanten uit de onderwijssector een beroep op de services van Dustin.

De Associatie KU Leuven omvat naast de KU Leuven ook de hogescholen Vives, Thomas More, UCLL, Odisee en Luca School of Arts. Het volledige netwerk verspreidt zich over 23 campussen in Vlaanderen en Brussel en biedt plaats aan in totaal 110.000 studenten. Binnen de verschillende instellingen werken er zo’n 22.000 mensen. Om voor hen het geschikte IT-materiaal aan te kopen, zocht de Associatie KU Leuven een nieuwe partner die Apple-apparatuur kon leveren. Via een Europese aanbesteding kwam Dustin als beste aanbieder uit de bus en ging begin 2021 een samenwerking van start voor vier jaar.

Centraal team volgt bestellingen op

De komende jaren voorziet de Associatie KU Leuven een budget van ongeveer een miljoen euro per jaar voor Apple-hardware en bijhorende services. Wie een nieuw toestel wil bestellen, kan op eigen kracht eenvoudig het gewenste apparaat configureren via een tool die Dustin samen met Apple heeft opgesteld. Dustin beschikt over een team dat alle aanvragen vanuit de Associatie KU Leuven behandelt en de bestellingen opvolgt. “De medewerkers kunnen via de tool aangeven waar ze nood aan hebben. Vervolgens krijgen ze een productcode die ze kunnen doormailen naar Dustin, dat als single point of contact fungeert”, zegt Joris Feyen, Sales Manager Public Sector bij Dustin. “Ons team zorgt er dan voor dat de bestellingen vlot verlopen en de mensen het gewenste materiaal correct geleverd krijgen.”

Deze werkwijze was, naast de gunstige prijszetting, een van de redenen waarom Associatie KU Leuven voor een samenwerking met Dustin koos. “Onze professoren en andere personeelsleden zijn doorgaans wel goed geïnformeerd over de configuratiemogelijkheden. Maar het is goed dat de tool bestaat en hij is heel handig in gebruik”, vertelt Bram Vermeir, ICT-aankoper binnen de centrale IT-dienst ICTS.

Ter plaatse herstellen

De komende jaren garandeert Dustin ook een vlotte service na verkoop. De meeste toestellen van de Associatie KU Leuven zijn op dit moment nog gloednieuw en vertonen uiteraard weinig problemen. En als er toch een probleem optreedt, garandeert Dustin de nodige continuïteit met een vervangtoestel en komt een team het toestel ter plaatse herstellen.

Intussen beschikt Dustin over heel wat expertise in de onderwijssector. Zo’n 1.800 klanten in de sector doen al beroep op de services van Dustin. “Van de kleuterschool tot de universiteit of het seniorenonderwijs. Overal waar les wordt gegeven, kan Dustin het beste materiaal en efficiënte services aanleveren”, aldus Joris Feyen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This