Lenovo viert 30e verjaardag van ThinkSystem-innovatie met breedste portfolio-uitbreiding in zijn geschiedenis

21 september 2022

Vandaag heeft Lenovo de meest uitgebreide portfolio-uitbreiding in zijn geschiedenis aangekondigd, met de onthulling van nieuwe end-to-end infrastructuuroplossingen en -diensten die zijn geoptimaliseerd om de wereldwijde IT-modernisering te versnellen met geavanceerde prestaties, beveiliging en duurzame computermogelijkheden. Het nieuwe Lenovo Infrastructure Solutions V3-portfolio levert toonaangevende innovaties om bedrijven van elke omvang te helpen hybride multi-cloud- en edge-omgevingen gemakkelijker in te zetten en te beheren, evenals traditionele en kunstmatige intelligentie (AI) workloads in de detailhandel, productiesector, financiële sector, gezondheidszorg, telecomsector en meer.

De introductie viert de 30e verjaardag van de ThinkSystem x86 server, een cruciale doorbraak in enterprise computing technologie die een open ecosysteem voor innovatie mogelijk maakte en bedrijven naar het moderne informatietijdperk stuwde. Nu de wereldwijde digitalisering versnelt, biedt Lenovo’s nieuwe Infrastructure Solutions V3-portfolio een unieke open architectuur met geavanceerd beheer, superieure betrouwbaarheid en uitgebreide beveiliging om bedrijven te helpen het nieuwe tijdperk van IT te benutten. ​ 

“Lenovo is al meer dan 30 jaar pionier op het gebied van infrastructuuroplossingen die hele industrieën hebben veranderd”, zegt Kirk Skaugen, Executive Vice President, Lenovo Group en President of Infrastructure Solutions Group. “Voortbouwend op deze erfenis leveren we nu de breedste portfoliovooruitgang in onze geschiedenis, met toonaangevende prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid, allemaal gebaseerd op een open architectuur die klanten zal helpen gemakkelijker gegevens te benutten om de grootste uitdagingen van de mensheid op te lossen.” 

Innovatie voor het nieuwe IT-tijdperk 

Met een verwachte verdubbeling van de datacreatie tegen 2025 weerspiegelt het nieuwe tijdperk van IT de vraag naar computing overal. Klanten hebben een nieuwe IT-architectuur nodig die client-edge-network-cloud-intelligence omvat om hen te helpen gegevens te benutten en inzichten te creëren die hun bedrijven kunnen transformeren. De Lenovo Infrastructure Solutions V3-portfolio omvat de volgende generatie ThinkSystem-, ThinkAgile- en ThinkEdge-servers en opslagsystemen, die erkend worden als de meest betrouwbare en veilige systemen in de sector. Ondersteund door de volgende generatie AMD EPYC™, Intel® Xeon® Scalable en Arm-gebaseerde processors, evenals AMD Instinct en NVIDIA GPU’s en NVIDIA AI Enterprise-software, kunnen klanten van Lenovo high-performance computing, AI en bedrijfskritische workloads uitvoeren in hybride multi-cloud compute-omgevingen. 

Om het beheer van edge tot cloud te vereenvoudigen en meer wendbaarheid te bieden, onthulde Lenovo ook XClarity One, een eerste, open cloud software management platform dat TruScale Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Management-as-a-Service en Smarter Support analytics combineert in een uniforme klantenportal. 

Lenovo XClarity One biedt een moderne, intuïtieve interface die IT-orkestratie, implementatie, automatisering, meting en ondersteuning van edge tot cloud vereenvoudigt. Klanten profiteren van inzicht in de prestaties van de infrastructuur, gebruiksmetingen en ondersteuningsanalyses. Lenovo TruScale Infrastructure as-a-Service biedt een pay-as-you-go-model, elimineert overprovisioning en biedt inzicht in de gebruikskosten in realtime. Klanten kunnen ook eenvoudig aanpassen waar beheergegevens zich bevinden, van openbaar tot privé, in hybride multi-cloudomgevingen.

Geoptimaliseerde oplossingen voor intelligente transformatie ​ 

Naarmate organisaties hun hybride multi-cloudinfrastructuur verder uitbouwen, hebben ze robuuste oplossingen nodig met flexibele inzetmogelijkheden over een wereldwijde open cloudarchitectuur. De geoptimaliseerde oplossingen van Lenovo zijn ontwikkeld om sneller inzichten te genereren uit complexe gegevens en bieden geïntegreerde hardware, software en diensten die zijn ontworpen om organisaties van elke omvang een out-of-the box-ervaring te bieden die eenvoudig in te zetten is en speciaal is gebouwd voor specifieke toepassingen en werklasten.

Lenovo’s volgende generatie ThinkAgile V3 hypergeconvergeerde infrastructuuroplossingen zijn vooraf geïntegreerd met een open ecosysteem van partners, waaronder softwaremogelijkheden van Microsoft, Nutanix en VMware, en beschikbaar via TruScale Infrastructure as a Service voor ultieme flexibiliteit. Klanten kunnen het gemak van een cloud-achtige ervaring combineren met de beveiliging en controle van traditionele on-premise oplossingen. 

Onder de nieuwe oplossingen zijn er drie nieuwe Lenovo Microsoft Azure-oplossingen: SQL for AI and Machine Learning (ML) Insights, Backup and Recovery en Azure Virtual Desktop. De AI en ML Insights oplossing levert bijvoorbeeld een cruciaal applicatieplatform voor data science. Door het Lenovo ThinkAgile MX-systeem en de opgeslagen proceduremogelijkheden van SQL Server te benutten, kunnen datawetenschappers en databaseontwikkelaars hun ML-scripts nu uitvoeren waar de gegevens zich bevinden. Dit elimineert de dure, tijdrovende en riskante noodzaak om gegevens te verplaatsen van opslag naar testtoepassingen over het netwerk, waardoor uiteindelijk de prestaties, beveiliging en resultaten van AI en ML worden verbeterd. De oplossingen zijn geoptimaliseerd om elk bedrijf naar de cloud te brengen en Enterprise AI voor iedereen mogelijk te maken. Kleine bedrijven, zoals dokterspraktijken, winkelruimtes of filialen kunnen hybride cloudomgevingen vanaf de rand draaien terwijl ze gebruikmaken van een op verbruik gebaseerd prijsmodel. 

Dit nieuwe ecosysteem voor oplossingen helpt organisaties om met vertrouwen AI in te zetten met een breed scala aan ondersteuning voor klanten die AI van concept naar realiteit willen brengen, onder meer via het onlangs aangekondigde Lenovo AI Innovators-programma, dat een one-stop-shop biedt om onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) en hun klanten te helpen de implementatie te vereenvoudigen. Onlangs werkte Lenovo samen met Kroger om de wrijving met klanten en voorraadverlies bij self-service kassa’s te helpen verminderen met het Visual AI-platform van Everseen, mogelijk gemaakt door de AI-retailoplossingen en krachtige servers van Lenovo en de nieuwste NVIDIA GPU’s.

“We zien een fantastisch rimpeleffect van de oplossingen van Lenovo en Everseen”, zegt Chris McCarrick, Senior Manager of Asset Protection Solutions and Technology, Kroger. “We melden al minder fouten bij het zelf afrekenen. Dit vertaalt zich niet alleen in minder winkelkrimp, maar geeft ons ook een nauwkeuriger beeld van de voorraad die de winkel uitgaat. Hierdoor kunnen we de voorraad beter aanvullen, wat de beschikbaarheid op de schappen voor klanten vergroot en uiteindelijk onze omzet verhoogt.”

Verbeterde edge automation-mogelijkheden maken het ook eenvoudiger dan ooit om op gegevens gebaseerde beslissingen met de snelheid van het bedrijf te ondersteunen. De nieuwe Lenovo Open Cloud Automation (LOC-a) versie 2.5 verifieert en activeert veilig toonaangevende ThinkEdge AI-servers op locatie via een telefoon, waardoor zakelijke inzichten met een volledig operationeel edge-systeem binnen enkele minuten of uren worden versneld.

Lenovo stelt klanten ook in staat om bestaande bronnen te benutten en tegelijkertijd te schalen voor uitgebreide toekomstige groei met de nieuwe TruScale for HPC XtraRack-oplossing, een flexibele, on-premise oplossing die voorziet in de behoefte om HPC-clusterbronnen te maximaliseren en gedeelde toegang te controleren, terwijl sneller bedrijfsinzicht wordt geboden met elastische computermiddelen die as-a-Service worden geleverd. 

IT-modernisering op wereldschaal

Voor bedrijven blijft de bescherming van klant- en bedrijfsgegevens en de naleving van de regelgeving een essentiële vereiste. Moderne IT-infrastructuren moeten worden versterkt tegen steeds geavanceerdere beveiligingsbedreigingen en de hoogste niveaus van bedrijfscontinuïteit ondersteunen. Lenovo Infrastructure Solutions V3 omvat verbeterde ThinkShield Security-mogelijkheden, beschikbaar met de modernste beveiligingsmogelijkheden voor de infrastructuur in de sector, voor een grotere veerkracht van de IT. Lenovo’s Modular Root of Trust helpt beschermen, detecteren en herstellen van cyberaanvallen en digitale compromissen met versterkte tamper-detectie en monitoring ingebed in het chipontwerp, terwijl Lenovo System Guard zorgt voor verhoogde beveiliging tussen productie, levering en inzet met geavanceerde hardware monitoring. Lenovo’s beperking van sabotage in de toeleveringsketen voldoet ook aan de strengste beveiligingsnormen in de sector. 

Afgezien van de beveiliging zorgt de wereldwijd ontwikkelde toeleveringsketen van Lenovo, die door Gartner op de negende plaats van alle bedrijven ter wereld is gezet, ervoor dat systemen efficiënt en snel worden geproduceerd en geleverd. Met een toonaangevende, gelokaliseerde productie- en toeleveringsketen voldoet Lenovo aan de lokale vereisten en helpt het de koolstofvoetafdruk van het product te verminderen. Lenovo heeft zijn wereldwijde bereik uitgebreid en bedient nu meer dan 180 markten met meer dan 35 productiefaciliteiten, waaronder zijn eerste Europese interne productiefaciliteit die onlangs in Hongarije is geopend.

Duurzaam computergebruik

In dit tijdperk wordt van bedrijven verwacht dat ze een groter doel dienen met duurzame en verantwoorde innovatie. Het verbeterde portfolio van Lenovo is ontworpen voor de circulaire economie en biedt vooruitgang op het gebied van duurzaamheidsdiensten, verpakkingen en productontwerp om klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Lenovo introduceerde een reeks duurzaamheidsdiensten, waaronder de uitbreiding van zijn Lenovo CO2 Offset Services naar bepaalde Lenovo ThinkSystem-servers, waarmee bedrijven emissies kunnen compenseren door klimaatactieprojecten van de Verenigde Naties te ondersteunen. Daarnaast bieden de nieuw beschikbare Lenovo TruScale Sustainability-services een pay-as-you-go gebruik dat overbevoorrading helpt voorkomen en een lager energieverbruik ondersteunt, terwijl Lenovo Asset Recovery Services helpen bij het verwijderen van activa aan het einde van hun levensduur.

Tot slot breidt de vijfde generatie van de Lenovo Neptune™ Direct Water-Cooling-technologie de toonaangevende datacenter-efficiëntie uit naar een breder scala aan servers, waarbij warmwaterlussen worden gerecycled om systemen te koelen en klanten hun stroomverbruik tot 40% kunnen verlagen. Daarnaast maakt het innovatieve verpakkingsontwerp gebruik van een rack-integratiemethode waarbij servers voorgeïnstalleerd in racks worden verzonden, waardoor tot nu toe meer dan 3,5 miljoen kilo karton is bespaard. Samen helpen deze verbeteringen de klanten van Lenovo om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen en ondersteunen ze de visie van Lenovo om tegen 2050 net-nul te bereiken.

De nieuwe Lenovo Infrastructure Solutions V3 en ThinkSystem verjaardag valt samen met Lenovo’s iconische ThinkPad verjaardag, ter herdenking van 30 jaar design en engineering innovatie en het aantonen van Lenovo’s evolutie als technologische krachtpatser.

Bezoek www.lenovo.com/thinksystem30 voor meer informatie.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This