Unit4 stelt Jean de Villiers aan als chief customer officer

16 september 2022

Unit4 maakt bekend dat het Jean de Villiers heeft aangesteld als chief customer officer. In deze rol zal De Villiers verantwoordelijk zijn voor de complete customer journey met Professional Services, Product Support, University4U/Community4U en Customer Success.

De Villiers is al 27 jaar actief op het gebied van IT, managementconsulting, managed services en professional services. Hij was eerder werkzaam bij BMC, een wereldwijde aanbieder van zakelijke software. Bij dit bedrijf gaf hij leiding aan de afdeling Global Professional Services, waarbij hij een sleutelrol had in de overgang naar abonnementsdiensten. Hij zat daarnaast in het team dat verantwoordelijk was voor het bevorderen van de klantgerichtheid en optimaliseren van de digitale ervaring.

Opkomst van SaaS

De Villiers is in zijn carrière veel bezig geweest met de opkomst van software-as-a-service (SaaS). Voor zijn elfjarige dienstverband bij BMC werkte hij voor uiteenlopende organisaties, van value-added resellers zoals Planwell Technologies tot grote managed service providers zoals PinkRoccade. Naast wereldwijde verkoopervaring in de IT-sector beschikt De Villiers over een gedegen technische achtergrond op het gebied van service management. Zo is hij een gecertificeerd ITIL Master.

“We zijn blij dat we Jean bij Unit4 mogen verwelkomen. Als mensgerichte onderneming focussen wij ons op het realiseren van de best mogelijke resultaten voor onze klanten. Daarin mag een chief customer officer niet ontbreken. Dit is namelijk een cruciale rol binnen ons wereldwijde managementteam voor het succes van Unit4 en van onze klanten”, zegt Mike Ettling, CEO van Unit4. “De ervaring van Jean op het gebied van digitale technologie, SaaS en klantgerichtheid heeft grote waarde voor de middelgrote dienstverleners die onze doelgroep vormen.”

“Klantervaring is een belangrijke onderscheidende factor voor bedrijven in alle sectoren, maar zeker ook in de IT-wereld. Dit is dan ook de perfecte tijd voor mij om bij Unit4 te werken”, aldus de kersverse chief customer officer Jean de Villiers. “Er zijn duidelijke groeiambities. Ik kijk ernaar uit om samen met onze klanten te groeien, terwijl zij hun processen digitaliseren en naar de cloud overstappen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This