Basic-Fit blijft groeien dankzij gecentraliseerd hr-platform

15 september 2022

Basic-Fit, de grootste en snelst groeiende fitnessketen van Europa, blijft groeien. Met 1.140 fitnessclubs in vijf landen, waarvan 214 in België, wil het bedrijf in 2030 tussen de 3.000 en 3.500 sportclubs hebben. Basic-Fit heeft ook als doel zich in België verder te blijven vestigen in steden waar het nog niet aanwezig is en wil hierbij ook het huidige personeelsbestand van ongeveer 1.000 medewerkers verder uitbreiden. Met die objectieven en het ambitieuze doel om fitness te democratiseren, diende Basic-Fit zijn hr-processen te standaardiseren en verbeteren. Dat doet het bedrijf met de Human Capital Management (HCM) software van Workday

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Gezien het type functies binnen Basic-Fit is het essentieel voor het bedrijf dat de oplossing gebruiksvriendelijk is en toegankelijk vanaf mobiele apparaten. Met Workday zijn alle hr-taken, inclusief werving, onboarding, training en verzuim, nu gecentraliseerd en beheerd in het Workday-platform.

De keuze voor Workday was er een erg strategische, en dat niet alleen wegens de gebruikerservaring. Sinds de uitrol van Workday HCM in juni 2021 beschikt Basic-Fit over een systeem voor alle geografische gebieden waarin het actief is. Dit gecentraliseerde model biedt wereldwijde zichtbaarheid van alle gegevens en toegang tot geconsolideerde rapporten, en ondersteunt hr zo in de besluitvorming. Zodoende is er ook meer tijd voor data-analyse.

Met Workday verbetert Basic-Fit:

  • Flexibiliteit en schaalbaarheid om de groei van het bedrijf bij te houden. De oplossingen zijn beschikbaar in tal van talen en met een groot aantal modules die alle hr-behoeften van een bedrijf dekken. Hierdoor wordt Basic-Fit volledig ondersteund, ook naarmate de behoeften van het bedrijf zich ontwikkelen.
  • Geharmoniseerde procedures voor een grotere zichtbaarheid van gegevens. Omdat hr-processen zijn gestandaardiseerd, hebben managers snel toegang tot gedetailleerde informatie om hun besluitvorming te vergemakkelijken. Ze kunnen de realtime hr-behoeften van iedere club of ieder land achterhalen en hiermee de strategische besluitvorming ondersteunen en versnellen.
  • Een geoptimaliseerde managementervaring. Toegang tot data geeft managers meer inzicht, wat leidt tot optimaal personeelsmanagement. Clubmanagers hebben nu alle gegevens bij de hand om medewerkers te ondersteunen tijdens hun loopbaantraject binnen het bedrijf. Dergelijke ondersteuning op maat vertaalt zich in een veel grotere retentie van medewerkers.
  • Een betere werknemerservaring. Via onboarding heeft talent binnen Basic-Fit toegang tot alle hr-processen – van werving tot training. Met één oplossing wordt een vereenvoudigde ervaring geboden, beschikbaar vanaf ieder apparaat.

“Gezien onze snelle groei was Workday de voor de hand liggende keuze. Ze voorzien in al onze behoeften: schaalbaarheid, betere zichtbaarheid van hr-functies en een verbeterde werknemerservaring. Bovendien is onze hr-afdeling verheugd met de overgang, die nieuwe carrièremogelijkheden heeft opgeleverd gebaseerd op analyse en inzichten”, zegt Marie-Véronique Bernard, Human Resources Director bij Basic-Fit. “Ons doel is om op een duurzame manier te blijven groeien en Workday helpt ons hierin te slagen.”

“We zijn verheugd om Basic-Fit te verwelkomen in de Workday-community. De sterke groei van het bedrijf vroeg om een Human Capital Management-systeem waarmee het hr-management zich verder kan ontwikkelen. Managers hebben nu toegang tot realtime gegevens en informatie om de werknemerservaring te verbeteren en talent te behouden”, aldus Dorien Roes, Country Manager Belux bij Workday.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This