Arista introduceert volgende generatie cloudrouting

15 september 2022

Arista Networks introduceert een aantal innovaties die het routeren van het netwerkverkeer voor bedrijven, mobiele providers en cloudoperators vereenvoudigen en beter beveiligen. Diverse software- en hardwareverbeteringen helpen de operationele kosten en complexiteit van netwerkinfrastructuren verder te reduceren, met behulp van een consistente moderne aanpak voor een breed scala aan routertoepassingen. De meeste innovaties zijn nu te bestellen, terwijl de nieuwe 7280R3A-serie in het vierde kwartaal beschikbaar komt.

Consistente architectuurfundering voor diverse toepassingen 

Arista’s cloudgebaseerde routerplatform is zes jaar geleden geïntroduceerd. Deze is gebaseerd op de cloudprincipes van scale-out-architecturen, gestandaardiseerde protocollen en softwaregestuurd beheer. Aangestuurd door EOSⓇ Network Data Lake (NetDLTM), biedt Arista een uniforme softwarebasis die op alle platformen draait voor zowel switching- als routertoepassingen. De belangrijkste voordelen hiervan zijn operationele consistentie, uitgebreide programmeerbaarheid en vergaande implementatieflexibiliteit. Deze aanpak heeft al succesvol veel routertoepassingen getransformeerd, omdat klanten inefficiënties kunnen voorkomen die ontstaan door de silo-architecturen en het gefragmenteerde software-aanbod van andere routerleveranciers. Als aanvulling daarop maken Arista’s huidige innovaties nieuwe toepassingen mogelijk voor veilige edge-netwerken, snelle cloudverbindingen en mobiele netwerken.

Voor steeds meer organisaties is het beschermen van applicaties, data en intellectueel eigendom een topprioriteit door de toenemende cyberdreigingen. Arista maakt dit beter mogelijk door data-in-transit te beveiligen via hogesnelheidsverbindingen met innovatieve TunnelSec(TM)-technologie. Maar ook in-line encryptie te bieden voor snelheden van 10G tot 400G in de R3-serie en het capaciteitsprobleem van oude encryptietechnieken te elimineren.

Volgende generatie routers 

Het waarborgen van de operationele consistentie, architectuur en functionaliteit is belangrijk voor klanten die evolueren naar routeroplossingen van de volgende generatie, voor de evolutie naar 800G en verder. Arista’s R3-serie blijft de traditionele routermarkt ontwrichten, met een lager energieverbruik, functionele uitbreidingen en prestatieverbeteringen die klanten helpen de kosten en complexiteit te verlagen voor hun bestaande en nieuwe toepassingen. Het portfolio van de R3-serie wordt verdubbeld door 26 nieuwe systemen toe te voegen, waaronder een:

  • uitgebreide keuze aan 800G ready 7800R3 met 12- en 16-slots modulaire systemen, met een capaciteit van 460Tbps en 576 400G-poorten 
  • flexibel en efficiënt 7280R3A modulair systeem voor metro-, mobiele en DCI-toepassingen
  • 7280R3A-serie met 50% performanceverbetering, schaalbaar tot 54 x 400G-poorten met geïntegreerde Line System-poorten en SyncE voor timingoplossingen 
  • nieuwe R3A-serie met keuze uit route/policy-schaalbaarheid en geïntegreerde TunnelSec

Samenwerking met partners

“Arista heeft een brug geslagen tussen het datacenter en routering”, zegt Zeus Kerravala, oprichter en hoofdanalist bij ZK Research. “Solide oplossingen en innovaties zoals TunnelSec laten zien hoe Arista de routermarkt blijft verstoren”. 

“Het verheugt ons om samen te werken met Arista Networks voor het innoveren, bouwen en exploiteren van een van ‘s werelds grootste Internet backbones en onze roadmap voor de volgende routergeneratie te verbeteren”, zegt Dariusz Solowiej, Vice President, Network Technology & Customer Operations bij Arelion. “Met Arista’s R3-serie en EOS-software kunnen we inspelen op de snelgroeiende vraag naar  connectiviteitsdiensten in een zeer dynamische en competitieve markt.”

Data Center Interconnect (DCI)-implementaties worden verder vereenvoudigd met een uniforme oplossing die op Ethernet VPN (EVPN) gebaseerde datacenters of MPLS-domeinen verbindt en gebruikmaakt van kosteneffectieve 400GZR-optica en geïntegreerde lijnsystemen.

“Met behulp van Arista’s R-serie routerplatform konden we onze inter-DC-replicatieservices met een hoge bandbreedte en lage latency op een kosteneffectieve wijze implementeren. De combinatie van de EOS Single binaire image en mogelijkheden van de onderliggende hard- en software, heeft ons in staat gesteld om met een minimale operationele overhead snel te groeien”, zegt Matej Dobsinsky, Director HEC Network Operations bij SAP. 

In de markt voor cloudservices proberen leveranciers de enorme groei aan bandbreedte en behoefte aan connectiviteit aan te pakken met nieuwe generatie Internet-peering, cloud onramp en inter-zone cloudverbindingen. Het uitgebreide portfolio van de R3-serie verbetert de routering met 30% en biedt een naadloze overgang naar 100G en 400G en vereenvoudigde verbindingsopties.

“De strategie van Seattle IX is te investeren in netwerkinfrastructuur van wereldklasse voor het leveren van betrouwbare en schaalbare interconnectiviteit”, zegt Nikos Mouat, voorzitter van de Seattle Internet Exchange. “We zijn verheugd om samen met Arista te helpen voldoen aan de snelle groei van de benodigde bandbreedte en de 100G/400G-connectiviteitseisen voor onze leden.”

In 5G-netwerken stellen moderne mobiele toepassingen, zoals slimme verkeerscontroles, essentiële services, autonome voertuigconnectiviteit, eHealth, etcetera. strenge eisen aan de tijdsynchronisatie. Daarom biedt de R3-serie nauwkeurige timingoplossingen, via Synchronous Ethernet (SyncE) en het Precision Time Protocol (PTP), met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid, voor de beste ervaring.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This