Omdia-rapport: bedrijven doen er goed aan om Retarus Secure Email Platform op hun radar te hebben

13 september 2022

Het IT-analistenbureau Omdia classificeert het Retarus Secure Email Platform in zijn recente rapport “On the Radar” als veilige en flexibele totaaloplossing voor zakelijke e-mails, één die uitstekend is toegerust om te voldoen aan de huidige markteisen en cyberdreigingen.

De cloud-oplossing van Retarus biedt volgens Omdia een uitgebreide set van functies die zorgen voor veiligheid en compliance bij binnenkomende en uitgaande e-mailberichten, en scoort bijzonder goed dankzij de modulaire constructie. Het rapport is per direct te downloaden via retarus.com.

Retarus heeft in de analistenrapporten van GartnerForrester ResearchRadicatien KuppingerCole al verscheidene keren topposities behaald, maar nu noemen ook de analisten van Omdia het Retarus Secure Email Platform een cloudoplossing die voldoet aan alle vereisten van betrouwbare e-mailcommunicatie van één leverancier. Het Omdia-rapport “On the radar” onderzoekt aanbieders die het vermogen hebben om de technologiemarkt met innovatieve, baanbrekende ontwikkelingen en strategieën in belangrijke mate te beïnvloeden. De analisten gaan in op de relevantie, de kansen en de risico´s van e-mail en lichten toe hoe ondernemingen hun zakelijke e-mailcommunicatie middels de Retarus Enterprise Cloud Services voor security, compliance, failover en delivery kunnen beveiligen, optimaliseren en verfijnen. 

E-mail als voorwaarde voor efficiënte bedrijfsprocessen

Zakelijke e-mailcommunicatie is een essentieel onderdeel van talloze bedrijfsprocessen. Daarnaast is e-mail de meest frequente ingang voor cyberaanvallen en daarom is adequate beveiliging vereist. E-mail stelt ondernemingen dan ook voor grote uitdagingen als het gaat om beveiliging, gegevensbescherming en beschikbaarheid. Volgens Omdia kunnen ondernemingen gemakkelijk voldoen aan de toenemende vraag naar e-mailbeveiliging vanuit één enkele bron met de uitgebreide Retarus Email Security, die functies omvat voor Advanced Threat Protection, Post Delivery Protection, Email Continuity alsook Archivering en Encryptie. Aanvullende features zijn Transactional Email, een krachtige engine voor het verzenden van grote e-mail-volumes vanuit applicaties, en services voor complete beveiliging en optimalisatie van de e-mail-infrastructuur. Het Secure Email Platform voldoet aan de hoogste normen voor gegevensbescherming en compliance. Alle gegevens worden in overeenstemming met de AVG in zelf geëxploiteerde, auditeerbare datacenters verwerkt. De vraag of ondernemingen een full-service provider zoeken dan wel afzonderlijke e-maildiensten willen toevoegen aan hun Microsoft 365, Google Workspace, Salesforce of SAP, is daarbij van ondergeschikt belang. 

Het rapport “On the Radar” van Omdia is gratis te downloaden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This