Barracuda versterkt Zero Trust Access-oplossing met geïntegreerde functies voor web security

13 september 2022

Securitybedrijf Barracuda heeft zijn ZTNA-oplossing CloudGen Access, dat nu verkrijgbaar is op de marktplaatsen van AWS Azure uitgebreid met nieuwe functionaliteit. Als onderdeel van het SASE-platform van Barracuda biedt Barracuda CloudGen Access nu web security om gebruikers te beschermen tegen schadelijke web content en om ervoor te zorgen dat werknemers veilig en productief kunnen werken, waar ze ook zijn.

Met de snelle adoptie van hybride werken en werken op afstand is het voor veel bedrijven zowel een topprioriteit als een uitdaging om werknemers en partners veilige toegang te bieden. Barracuda CloudGen Access hanteert een ‘Zero Trust’-benadering van security waarin niemand impliciet wordt vertrouwd. Werknemers, partners en systemen krijgen pas toegang wanneer de toegangsrechten en de identiteit zijn geverifieerd. Er wordt continu verificatie vereist van iedere gebruiker en ieder device, voordat ze toegang krijgen tot informatie en applicaties. Zo wordt het voor aanvallers moeilijk om het netwerk binnen te dringen of gegevens te stelen.

Met deze verbeteringen biedt Barracuda een geïntegreerde Zero Trust Network Access en web security oplossing die organisaties helpt om gebruikers, applicaties, devices en andere kritieke bronnen te beschermen tegen ransomware en andere cyberaanvallen. Verder zijn er nieuwe, geavanceerde mogelijkheden voor web filtering, waaronder:

  • Op DNS-gebaseerde web security policy
  • Beveiliging van externe gebruikers / thuiswerkers
  • Policies en rapportage op basis van gebruikers en groepen
  • Op tijd en locatie gebaseerde policy en rapportage
  • Geen latency dankzij lokale controle
  • Continue updates van dreigingsinformatie

Voor klanten en channel partners die willen profiteren van vereenvoudigde en gestroomlijnde inkoop- en implementatieprocessen, is Barracuda CloudGen Access nu beschikbaar via AWS en Azure Marketplaces. Dit biedt extra flexibiliteit om Barracuda CloudGen Access met bestaande AWS- of Microsoft-factureringsprocedures aan te schaffen en met een slechts enkele kliks te implementeren.

“CloudGen Access biedt veilige toegang tot cloud-, hybride en SaaS-applicaties met beveiligingsbeleid gebaseerd op identiteit, context en DNS, voor zowel externe medewerkers als medewerkers op kantoor”, zegt Alain Luxembourg, regional vice president Benelux & Nordics bij Barracuda. “Het concept van Zero Trust gaat veel verder dan alleen netwerktoegang. Het gaat toegepast worden binnen alle aspecten van de bedrijfsoperaties, omdat het helpt bij het waarborgen van de continuïteit, bij het verminderen van de risico’s en omdat het totale security verbetert.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This