Intelliprove wint de Belgische editie van de eAwards

13 september 2022

Intelliprove is de winnaar van de eAwards, georganiseerd door de NTT DATA FOUNDATION. De start up wint 10.000 euro, een versnellingsprogramma en een ticket naar Madrid om deel te nemen aan de Global eAwards die eind oktober zullen plaatsvinden, 15 landen nemen deel aan deze finale. 

Intelliprove is een medisch softwarehulpmiddel voor zorgverleners dat in 30 seconden nauwkeurig vitale gezondheidsparameters kan bepalen op basis van een optische gezichtsmeting. Met behulp van een combinatie van nieuwe signaalverwerking- en computervisietechnologieën meet het product parameters zoals hartslag of bloeddruk via een smartphonecamera, gericht op het gezicht van de patiënt.

Het bedrijf biedt zorgverleners een hoogtechnologisch optisch softwarehulpmiddel (API) om de vitale functies van patiënten te meten, het is snel en contactloos.

Sophie Leconte, CEO van NTT DATA BeLux & Frankrijk: “Wij zijn zeer enthousiast over het project van Intelliprove. Tegenwoordig is gezondheid voor iedereen een prioriteit. We zijn ervan overtuigd dat dit instrument veel zorgverleners kan helpen.”

Joeri Tulkens, CEO van Intelliprove: “Het is een eer om deze prijs te winnen van de NTT DATA Foundation en een mooie erkenning voor onze Belgische MedTech start-up. We kijken er naar uit om deel te nemen aan de finale in Madrid, we hopen de Global award te winnen. To be continued!” ​

Wereldwijde eAwards – 21e editie 

In 2022 zullen, in het kader van de eAwards, technologieprojecten onder de aandacht worden gebracht in 15 Europese en Latijns-Amerikaanse landen: België, Brazilië, Chili, Colombia, DACH – Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, Nederland, Italië, Mexico, Peru, Portugal, Roemenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het doel is ondernemers aan te moedigen die, met innovatieve projecten die gebruik maken van technologie, de levenskwaliteit van mensen verbeteren maar ook milieuvriendelijk zijn.

Intelliprove zal ons land vertegenwoordigen in de internationale finale van de Global eAwards. De finale vindt plaats in oktober, tijdens de NTT DATA Talent Week, een week waarin internationale ondernemers (die een impact hebben op de wereld) en de Foundation worden samengebracht om samen te werken. Tijdens dit evenement krijgen alle deelnemende start-ups verschillende instrumenten, methodologieën en contacten met investeerders en deskundigen om in hun specifieke behoeften te voorzien. In deze context zal het Belgische project met winnaars uit 14 landen in Europa en Latijns-Amerika strijden om een extra prijs van 60.000 euro en een aanvullend versnellingsprogramma.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This