Linux Foundation lanceert de OpenWallet Foundation

13 september 2022

De Linux Foundation, een wereldwijde non-profitorganisatie die innovatie via open source mogelijk maakt, heeft vandaag het voornemen aangekondigd om de OpenWallet Foundation (OWF) op te richten, een nieuwe gezamenlijke inspanning om open source-software te ontwikkelen ter ondersteuning van interoperabiliteit voor een breed scala aan digitale wallet-gebruiksscenario’s.

De missie van de ONF is om een ​​veilige, multifunctionele open source engine te ontwikkelen die iedereen kan gebruiken om interoperabele wallets te bouwen. De OWF streeft ernaar om de beste werkwijzen voor digitale ‘portemonnee’-technologie vast te stellen door middel van samenwerking op het gebied van open source-code als startpunt voor iedereen die ernaar streeft interoperabele, veilige en privacybeschermende wallets te bouwen.

De OWF is niet van plan om zelf een wallet te publiceren, inloggegevens aan te bieden of nieuwe standaarden te creëren. De community zal zich richten op het bouwen van een open source software-engine die andere organisaties en bedrijven kunnen gebruiken om hun eigen digitale portemonnee te ontwikkelen. De wallets ondersteunen straks een breed scala aan gebruiksscenario’s, van identiteit tot betalingen tot digitale sleutels en streven naar functiepariteit met de best beschikbare portefeuilles.

Daniel Goldscheider, die het initiatief startte, zegt: “Met de OpenWallet Foundation streven we naar meerdere wallets op basis van een gemeenschappelijke core. Ik kan niet gelukkiger zijn met de steun die dit initiatief al heeft gekregen en met het huis dat het heeft gevonden bij de Linux Foundation.”

Jim Zemllin, directeur van Linux Foundation, zei: “We zijn ervan overtuigd dat digitale portemonnees een cruciale rol zullen spelen voor digitale samenlevingen. Open software is de sleutel tot interoperabiliteit en veiligheid. We zijn verheugd om de OpenWallet Foundation te hosten en zijn enthousiast over het potentieel ervan.”

Voor meer informatie over het project: openwallet.foundation.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This