Salesforce benoemt Bob Vanstraelen tot CEO van Noord-Europa

7 september 2022

Salesforce kondigt aan dat per 1 september 2022 Bob Vanstraelen is benoemd tot Executive Vice President en CEO Salesforce Northern Europe.

Vanstraelen staat daarmee aan het hoofd van een belangrijke, snelgroeiende regio voor Salesforce, die uit 8 landen bestaat: België, Denemarken, Finland, IJsland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Vanstraelen heeft al verschillende leidinggevende functies gehad sinds hij in 2009 bij Salesforce is komen werken. In zijn laatste functie was hij Chief Operating Officer en Deputy Manager Northern Europe.

“Bob heeft zijn sporen al verdiend bij Salesforce. Zijn 13 jaar aan uitstekende verkoopprestaties en zijn betrokkenheid bij onze waarden zullen helpen om een grotere impact te hebben in de regio”, zegt Brian Millham, President & Chief Operating Officer bij Salesforce. “ Dankzij de bewezen leiderschapskwaliteiten van Bob zijn we goed gepositioneerd om een volgende groeifase in te gaan en successen te boeken voor onze klanten, partners, gemeenschappen en Salesforce.”

“Ik kijk er erg naar uit om waarde te creëren voor klanten en partners van Salesforce in deze ongelooflijk innovatieve regio in Europa”, zegt Bob Vanstraelen. “Nu steeds meer bedrijven naar cloudtechnologieën kijken om relevant te blijven in een snel veranderend economisch landschap, zijn wij als hun vertrouwde digitale adviseur vastberaden om hen daarbij te helpen.”

Bob Vanstraelen werkt sinds september 2009 bij Salesforce. Als EVP en CEO Salesforce Northern Europe zal hij verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsactiviteiten in de Benelux en Nordics. Zijn leiderschapskwaliteiten zijn bewezen en hij heeft ervaring met het aansturen van groei. Daarbij hanteert hij een klantgerichte aanpak die sterk op waarden is gericht.

Voor zijn functie als CEO heeft Bob verschillende leidinggevende functies gehad binnen Northern Europe. Zo was hij in zijn laatste functie COO en Deputy Manager voor Northern Europe.

Bob Vanstraelen heeft een Master in Commercial Engineering, Finance, aan de KU Leuven. Voor hij bij Salesforce aan de slag ging, werkte Bob bij CA Technologies en SAS in verschillende sales- en pre-salesfuncties. Bob is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in de buurt van Brussel.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This