Argenta sluit lange termijn partnership met TrustBuilder

6 september 2022

Bank- en verzekeringsgroep Argenta heeft de bestaande contracten met TrustBuilder opengebroken. De komende vijf jaar blijft België’s vijfde grootste bank haar toepassingen voor klanten beschermen met de Identity & Access Management oplossing van TrustBuilder. Het vijfjarencontract heeft een waarde van 2 miljoen euro.

Argenta en TrustBuilder zijn al sinds 4 jaar partners in het beveiligen van de toegang tot de digitale bank- en verzekeringskanalen van Argenta. Argenta koos TrustBuilder omdat het de klanten keuze wou bieden tussen diverse authenticatieopties, zoals Digipass, itsme of een mobiele authenticator. Door Single Sign-on te ondersteunen levert Argenta haar klanten dezelfde gebruikerservaring over alle digitale kanalen (web, mobiel) heen en beschermt het zowel cloud-toepassingen als applicaties die lokaal gehost worden.

Deze zomer besliste Argenta om ook de komende vijf jaar met de IAM-oplossing van TrustBuilder te blijven werken. Daarbij is onder meer afgesproken dat Argenta binnen deze contractperiode overstapt op TrustBuilder.io, de cloud-native versie van TrustBuilder. Ook andere klanten van TrustBuilder beslisten recent om hun migratie naar de cloud aan te vatten.

“We ondersteunen Argenta al langer in het versnellen van hun digitale transformatie,” zegt TrustBuilder CEO Frank Hamerlinck. “Door nu opnieuw voor vijf jaar met ons in zee te gaan, bevestigt Argenta het hechte partnership tussen onze bedrijven. Tegelijk verzekert Argenta zich van een toekomst waarin ze voorbereid zijn op alle evoluties in de markt van de financiële dienstverlening. Voor klanten als Argenta is het bijzonder belangrijk dat we de Europese markt goed kennen, alle lokale authenticatiemethodes ondersteunen en zo dicht staan bij onze klanten dat we met hen meedenken.”

“De afgelopen jaren hebben we heel goed en nauw samengewerkt met TrustBuilder. We zijn erg tevreden over de services die ze ons leveren en in het bijzonder over de professionalisering die ze intern doorgemaakt hebben,” zegt Veronique Boudin, Manager Integrations bij Argenta. “TrustBuilder maakt het ons mogelijk een sterke beveiliging te combineren met een optimale gebruikerservaring. Dat is heel belangrijk voor onze klanten. Bovendien sluiten de prioriteiten en de roadmap van het TrustBuilder.io platform heel sterk aan met onze huidige en toekomstige plannen, waardoor een lange termijn partnership heel natuurlijk is en interessant is voor onze business” vult Marleen De Pauw, directeur IT shared services, aan.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This