Belgische AI-specialist KWARTS en Deloitte bundelen de krachten

7 september 2022

AI-specialist KWARTS en Deloitte zijn een samenwerking aangegaan. De combinatie van KWARTS’ klantendataplatform A-Inside en de expertise van Deloitte rond digitale transformatie stelt farmaceutische en medische bedrijven in staat om de communicatienoden en -voorkeuren van hun klanten centraal te plaatsen en zo hun efficiëntie te vergroten.

Bart Van Proeyen en Ruben De Moor

Artsen onder druk

Wat motiveerde KWARTS en Deloitte om de krachten te bundelen? Ruben De Moor, CCO bij KWARTS legt uit: “Uit een recent onderzoek van adviesbureau Across Health blijkt dat de gemiddelde arts maandelijks meer dan 70 interacties heeft met de farmaceutische industrie, waarbij een breed scala aan onderwerpen aan bod komt via verschillende communicatiekanalen. Door het gebrek aan relevantie van de meeste contactmomenten, zijn veel artsen steeds minder geneigd om de deur van hun praktijk te openen voor een ontmoeting met vertegenwoordigers, hun telefoon op te nemen of e-mails te bekijken, ook al missen ze daardoor belangrijke informatie, opleidingen of innovaties. Professionele zorgverleners hechten veel waarde aan hun tijd en willen niet afgeleid worden van hun kerntaak: het verlenen van gezondheidszorg aan patiënten. Zeker nu de post-COVID achterstanden blijven toenemen, is er een sterke productiviteitsdruk.”

Triple win

Kathleen Peeters

Kathleen Peeters, partner bij Deloitte, vult aan: “Dit partnerschap biedt talloze kansen voor de life sciences-industrie. Met de technologie van KWARTS kunnen zowel vertegenwoordigers als marketeers bestaande databronnen inzetten om effectiever te communiceren met zorgprofessionals. Het resultaat: een gerichter contactmoment, een grotere klanttevredenheid, en bovendien een grotere kans dat elke patiënt de optimale behandeling krijgt, wat uiteindelijk ten goede komt aan de zorgverlener, zorgverzekeraar en patiënt. Triple win!”

In praktijk

Wat levert deze samenwerking dan juist op voor de industrie? Bart Van Proeyen, CEO van KWARTS: “Bedrijven investeren aanzienlijke middelen in marketing en hun buitendienst, die zeker in deze industrie een cruciale rol spelen. Ze halen echter niet het volledige rendement uit die investering, omdat vertegenwoordigers kampen met een grote administratieve last en marketeers moeilijk kunnen inschatten welke boodschappen en communicatiekanalen het best resoneren. Onze intuïtieve interface levert hapklare inzichten op, waarop meteen gehandeld kan worden in enkele clicks. De teams van Deloitte zorgen ervoor dat alles naadloos integreert met hun IT-systemen, en dat teams getraind worden, waarbij ook change management ter harte wordt genomen.”

Marc Abels

Kathleen Peeters voegt toe: “Problemen met change management en cross-functionele samenwerking zijn de meest gehoorde redenen waarom dit soort transformaties naar een meer datagedreven manier van werken niet de verwachte resultaten opleveren. We begeleiden bedrijven tijdens het hele proces, van bij de verkenning van het onderwerp tot aan de lancering van de oplossing en de ingebruikname door de teams. Wij promoten evolutie, geen revolutie.”

Volgende stap

​Beide partners zijn aan de slag gegaan met een reeks initiatieven, waaronder een inspirerende reeks webinars waar relevante markttrends en concrete use cases aan bod zullen komen. De eerste sessie zal georganiseerd worden op donderdag 8 september 2022.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This