Accenture rondt overname van Sentia in België, Nederland en Bulgarije af

6 september 2022

Accenture heeft de overname van Sentia’s activiteiten in Accenture rondt overname van Sentia in België, Nederland en Bulgarije afgerond. De Sentia-groep, met hoofdkantoor in Nederland, levert cloudadvies- en leveringsdiensten voor onder andere hybride en multi-cloud strategie, cloud transformatie en migratie.

De overname, die op 2 augustus werd aangekondigd voegt meer dan 300 cloudspecialisten toe aan Accenture Cloud First en vergroot de mogelijkheden van Accenture om end-to-end cloudinfrastructuurdiensten aan te bieden voor publieke, private en soevereine cloud.

“De prioriteit van Accenture Cloud First is om klanten te helpen met de totale transformatie van ondernemingen door hun digitale kern uit te bouwen, activiteiten te optimaliseren en groei te versnellen”, zegt Karthik Narain, global lead voor Accenture Cloud First. “Met de toevoeging van het Sentia-team breiden we onze migratie- en moderniseringsmogelijkheden uit en zijn we nog beter in staat om bedrijven te helpen hun workloads over het cloudcontinuüm te optimaliseren.”

Roy Ikink, lead voor Accenture Cloud First Nederland, voegt toe: “De overname van Sentia’s activiteiten in Nederland, België en Bulgarije versterkt onze capaciteiten in Europa, met name rond hybride cloud en souvereine cloud. De ervaring van het Sentia-team op dit gebied is van onschatbare waarde bij het ondersteunen van klanten met regionale regelgeving op het gebied van dataprivacy.”

Sentia is een toonaangevend cloudconsultingbedrijf en biedt als belangrijkste diensten op het gebied van cloudbeheer en -optimalisatie onder meer cloud managed services, cloudbeveiligingsdiensten en migratie van cloudinfrastructuur aan. Sentia biedt ook unieke digital experience monitoring services die bedrijfsapplicaties en clouddiensten analyseren, volgen en voorspellen vanuit het perspectief van de eindgebruiker.

De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Opmerking: de Deense activiteiten van Sentia maken geen deel uit van de overname en zullen als onafhankelijk bedrijf onder de merknaam Sentia worden voortgezet, gesteund door Waterland Private Equity als hoofdaandeelhouder.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This