Siemens Healthineers neemt intrek in nieuw hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden om groei en flexibel werken mogelijk te maken

5 september 2022

Siemens Healthineers heeft haar intrek genomen in een gloednieuw kantoor in Groot-Bijgaarden. De zowat 340 medewerkers kunnen op de twee verdiepingen in het nieuwe gebouw, dat de naam ‘Falcon’ draagt, aan de slag. Ook de collega’s van Varian, pionier van innovatieve technologieën in kankerbestrijding, die sinds april 2021 een onderdeel van het Siemens Healthineers team werden, vinden deze zomer hun weg naar het Falcon-gebouw. Met het nieuwe hoofdkantoor, dat in totaal 1500 m2 beslaat, wil Siemens Healthineers, naast thuiswerken, het werken op kantoor aangenamer en aantrekkelijker maken voor haar werknemers.

Het voormalige hoofdkantoor van Siemens Healthineers BeLux, gevestigd in Huizingen, was aan een grondige opknapbeurt toe: “Flexibel kunnen werken is een duidelijk speerpunt en daar horen de juiste middelen bij. Daarom namen we de beslissing om te investeren in een nieuwe, moderne en aangename omgeving. Ons kantoor moet een ruimte zijn om samen te komen”, zegt Carl Laurent, Managing Director van Siemens Healthineers.

Carl Laurent zag al snel de voordelen van de omschakeling: “Ik denk dat iedereen zich bewust is dat de Covid-19 pandemie veel veranderd heeft in onze manier van werken. Als modern bedrijf gaan wij mee met deze ontwikkelingen en bieden we onze medewerkers de kans om te werken vanuit een prettige omgeving die daarbij past. Samenwerken past in onze bedrijfscultuur, en daar moet ruimte voor zijn.”

Personeel Varian

Naast ‘het nieuwe werken’ is ook de uitbreiding van het team met het personeel van kankerspecialist Varian een factor van belang. Door de inrichting van de ‘Falcon’ in Groot-Bijgaarden voorziet het bedrijf 70 flexibele plaatsen om voldoende capaciteit te waarborgen. De nieuwe bureau’s met docking station en schermen zorgen ervoor dat medewerkers flexibel van plek wisselen doorheen het gebouw. De acht vergaderzalen met geavanceerde conferencing systemen maken ook mixed team- en online meetings mogelijk en bieden privacy indien nodig. Op de vierde verdieping is er ruimte om te lunchen, om bij te praten, om te ontspannen én is er een ruim dakterras met prachtig uitzicht.

Dakterras met uitzicht

Ook de Country Manager van Varian, Peter Vereecke is tevreden: “Het is mooi om te zien hoe de interactie tussen de werknemers op gang komt. We zaten tot voor kort in een apart pand op een totaal andere locatie. Samen fysiek in een kantoor schept toch een andere band. Het biedt de mogelijkheid om eens van gedachten te wisselen met collega’s van andere afdelingen.” Ook het dakterras met uitzicht valt in de smaak bij de medewerkers: “Zeker op een mooie zomerdag is het hier aangenaam lunchen”, klinkt het.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This