VMware ontwikkelt cloud- en edge-infrastructuurinnovaties om efficiëntie, flexibiliteit en prestatieverbeteringen te leveren

31 augustus 2022

Vandaag tijdens VMware Explore 2022 onthult VMware, cloud- en edge-infrastructuuroplossingen met innovaties die organisaties helpen om het breedste scala aan enterprise workloads in private en public clouds en aan de edge beter uit te voeren, op te schalen en te beveiligen.

Volgens onderzoek van VMware zullen er tegen 2024 naar verwachting 580 miljoen moderne workloads uitgevoerd worden in diverse, gedistribueerde omgevingen – van public clouds tot on-premises, edge, telco clous en gehoste clouds. Moderne organisaties willen hun diverse zakelijke applicatieportfolio’s afstemmen op de meest optimale omgevingen op basis van technische, zakelijke of strategische behoeften en lage totale eigendomskosten (TCO). Dit stimuleert organisaties om meerdere public clouds te omarmen, terwijl ze blijven investeren in hun on-premises omgevingen en services aan de edge inzetten.

“In de huidige, sterk gedistribueerde omgevingen hebben klanten een cloud- en edge-infrastructuur nodig waarmee ze innovatie kunnen versnellen en tegelijkertijd hun activiteiten kunnen opschalen met consistentie, beschikbaarheid en beveiliging, waar hun enterprise workloads ook worden uitgevoerd – en tegen de laagst mogelijke TCO”, zegt Mark Lohmeyer, senior vice president en algemeen manager, Cloud Infrastructure Business Group, VMware. “VMware doet dit beter dan wie dan ook. Met zijn multi-cloud- en edge-portfolio is VMware uniek gepositioneerd om de vertrouwde basis te bieden voor klanten die op zoek zijn naar flexibiliteit en keuze om hun workloads op de meest geschikte plek uit te voeren.”

Aanzienlijke verbeteringen in het platform voor private en public clouds

VMware kondigt vandaag VMware vSphere 8 en VMware vSAN 8 aan – belangrijke nieuwe releases van VMware’s compute- en storage-oplossingen – waarmee klanten de breedste set aan workloads kunnen uitvoeren in de omgevingen van hun keuze. De innovaties in deze gemeenschappelijke bouwstenen voor private cloud, public cloud en edge zullen klanten helpen om uitvoering, beheer en beveiliging van hun bedrijfsapplicaties drastisch te verbeteren. Deze oplossingen dragen bij aan de voortdurende vooruitgang van VMware Cloud, dat klanten een consistente infrastructuur biedt

VMware vSphere 8

Luidt een nieuw tijdperk in van heterogene computing door DPU’s (Data Processing Units) te combineren met CPU’s en GPU’s, waardoor de toekomst van moderne infrastructuur toegankelijk wordt voor alle organisaties. vSphere 8 biedt belangrijke innovaties om klanten te helpen de workloadprestaties te verbeteren en de TCO te verlagen, innovatie voor DevOps-teams te versnellen, de operationele efficiëntie en IT-productiviteit te verbeteren en de voordelen van de cloud naar hun on-premises infrastructuur te brengen. vSphere 8 introduceert vSphere op DPU’s, voorheen bekend als Project Monterey. In nauwe samenwerking met technologiepartners AMD, Intel en NVIDIA, evenals OEM-systeempartners Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise en Lenovo, zal vSphere op DPU’s hardware-innovatie mogelijk maken, waardoor klanten kunnen voldoen aan de throughput- en latency-behoeften van moderne gedistribueerde workloads. vSphere maakt dit mogelijk door netwerk- en beveiligingsinfrastructuurfuncties van CPU’s naar DPU’s te verplaatsen en te versnellen. Klanten die applicaties uitvoeren die een hoge netwerkbandbreedte en snelle toegang tot de cache vereisen, zoals in-memory databases, kunnen het volgende verwachten:

  • Tot 20% CPU-cores bespaard terwijl vergelijkbare of betere prestaties worden behaald, wat resulteert in een hogere consolidatie van de workload en lagere TCO door het gebruik van opgeslagen cores;
  • Tot 36% hogere transactiesnelheid bij 27% lagere latentie (1) door gebruik te maken van vrijgekomen CPU-cores en een betere cache locality om meer workloadverkeer te genereren, terwijl u profiteert van vSphere DRS en vMotion.

Door infrastructuurservices uit te voeren op DPU’s en deze te isoleren van het workload domein, zal vSphere op DPU’s de infrastructuurbeveiliging verbeteren. Bovendien zal NSX Distributed Firewall, nu in bèta, verplaatsen naar DPU’s om de beveiligingsactiviteiten van klanten op te schalen door East-West traffic tegen lijnsnelheid te beveiligen zonder de noodzaak voor software-agents. vSphere 8 zal AI- en machine learning-applicaties drastisch versnellen door de virtuele GPU-apparaten per VM te verdubbelen, waardoor een toename vier keer zoveel passthrough-apparaten mogelijk zijn en apparaatgroepen van leveranciers die connectie met high-speed netwerkapparaten en de GPU mogelijk maken.vSphere 8 omvat Vmware Tanzu Kubernetes Grid 2.0 voor DevOps-teams – dat de Kubernetes-mogelijkheden uitbreidt met multi-availability zones voor verbeterde resilience en vereenvoudigd clusterlevenscyclus- en pakketbeheer. Het nieuwe Cloud Consumption Interface-service in vSphere 8 biet developers en DevOps engineers Kubernetes-bronnen voor VMware Cloud-omgevingen op een open, programmatische manier te gebruiken. Lees meer in de aankondigingsblog van vSphere 8.

VMware vSAN 8

Introduceert baanbrekende prestaties en hyperefficiëntie, via een storage-platform dat is geoptimaliseerd voor moderne hardware met hyperconverged infrastructuur. De nieuwe vSAN Express Storage Architecture verbetert de prestaties, storage-efficiëntie, gegevensbescherming en het beheer van vSAN op de nieuwste generatie storage devices. vSAN 8 biedt klanten een toekomstbestendige infrastructuur die moderne TLC-storage devices ondersteunt en tot 4x zo grote prestatieverbetering levert. Daarnaast hebben klanten tot 40% lagere TCO door zeer efficiënte gegevensbescherming en verbeterde gegevenscompressie met tot 4x meer efficiëntie. Klanten zullen ook een verhoogde beschikbaarheid zien dankzij een nieuwe storage poolconstructie die kleinere foutdomeinen, snellere hersynchronisatietijden en native snapshots biedt die tot 100x snellere bewerkingen opleveren.

VMware Cloud Foundation+

Introduceert een nieuwe met de cloud verbonden architectuur voor het beheren en uitvoeren van full-stack HCI in datacenters. VMware Cloud Foundation+ is gebouwd op vSphere+ en vSAN+ en zorgt ervoor dat klanten grotere operationele efficiëntie kunnen behalen door eenvoudig beheer van VM- en containergebaseerde enterprise workloads in hybride en multi-cloud-implementaties. Klanten kunnen onderhoud stroomlijnen en onmiddellijk toegang krijgen tot nieuwe functies en cloudservices. VMware Cloud Foundation+ volgt op de recente introducties van vSphere+ en vSAN+.

VMware Cloud voor hyperscalers

Naast de vooruitgang van het platform en de private cloud, blijven VMware en zijn public cloud-partners innoveren. VMware en AWS demonstreren de voortdurende innovatie en klantwaarde die de bedrijven samen leveren. Nieuwe mogelijkheden in de gezamenlijk ontwikkelde VMware Cloud on AWS-service en brede beschikbaarheid van VMware Cross-Cloud-services in AWS Marketplace helpen klanten hun verplaatsing van VMware-workloads naar een modernere en veiligere infrastructuur in AWS te versnellen om enterprise cloud-transformatie te ondersteunen.

Edge-native apps implementeren en uitvoeren in meerdere clouds

Edge computing is de volgende evolutie van de gedistribueerde digitale organisaties met het snelst groeiende segment van workloads, met wereldwijde uitgaven die naar verwachting $176 miljard zullen bedragen in 2022. VMware stelt organisaties in staat edge-native apps in meerdere clouds op zowel near edge- als far edge-locaties kunnen uitvoeren, beheren en beter beveiligen. Op VMware Explore 2022 introduceert VMware nieuwe en verbeterde edge-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor edge-native apps en hun unieke prestatie-, autonomie- en latency-vereisten, waaronder:

VMware Edge Compute Stack 2

VMware Edge Compute Stack 2 is een volledig geïntegreerd edge-platform om moderne, bestaande en toekomstige edge-native applicaties te draain. Het zal klanten helpen te voldoen aan de behoeften van eenvoud en schaalbaarheid aan de edge. Nieuwe mogelijkheden omvatten ondersteuning voor kleinere clustergroottes – 1 control node en 1 worker node – om containers efficiënt uit te voeren op kleinere COTS-hardware (commercial, off the shelf). Bovendien biedt de release hogere prestaties met GPU-passthrough-ondersteuning om AI/ML-gebruiksscenario’s mogelijk te maken. Beide functies worden mogelijk gemaakt door nieuwe functionaliteit in VMware Tanzu Kubernetes Grid 2.0, wat eenvoud en schaal naar de edge van de organisatie brengt. VMware Edge Compute Stack ondersteunt op dit moment alleen x86-hardware. In een toekomstige release zal VMware voor het eerst initiële ondersteuning introduceren voor niet-x86-processorgebaseerde, gespecialiseerde edge-platforms met kleine vormfactor om gelijktijdig IT/OT-workloads en workflows op één enkele stack uit te voeren.

“Audi zorgt voor een revolutie in de fabrieksautomatisering met de uitrol van Edge Cloud 4 Production”, zegt Henning Löser, hoofd van Audi’s Production Lab. “Op basis van hyper-converged infrastructure (HCI) zullen Edge Cloud 4 Production-servers in combinatie met virtuele clients talloze dure industriële pc’s vervangen. Hierdoor besparen we tijd en moeite, met name als het gaat om software-implementaties, wijzigingen in het besturingssysteem en IT-gerelateerde kosten. VMware Edge Compute Stack helpt ons om onze werkvloeromgeving te transformeren met een schaalbare edge-infrastructuur. Dit vormt de basis vormt voor Audi om door te gaan met het transformeren en consolideren van werkvloerapplicaties.”

Managed Edge Solution met NTT

VMware en NTT kondigen een uitgebreide samenwerking aan die een volledig beheerde edge-computing-oplossing met private 5G-connectiviteit zal definiëren, creëren en op de markt zal brengen. Het wordt wereldwijd geleverd door NTT en mogelijk gemaakt door VMware Edge Compute Stack. Het gezamenlijke aanbod geeft organisaties de mogelijkheid om applicaties dichter bij de edge te implementeren, beheren en monitoren dan ooit tevoren.

VMware Private Mobile Network (bèta)

Dit nieuwe managed service-aanbod, geleverd door serviceproviders, biedt organisaties private 4G/5G mobiele connectiviteit ter ondersteuning van edge-native applicaties. VMware zal partners met één PMN-orkestrator in staat stellen om multi-tenant private 4G/5G-netwerken te exploiteren middels een bedrijfsvriendelijke oplossing. De service bouwt voort op VMware Edge Compute Stack en is naadloos geïntegreerd met bestaande IT-beheerplatforms. Ook bevat het VMware’s toonaangevende compute-, netwerk-, beveiligings- en edge intelligence-oplossingen.

Beschikbaarheid

VMware Cloud Foundation+, VMware vSphere 8, VMware vSAN 8 en VMware Edge Compute Stack 2 zullen naar verwachting beschikbaar zijn tegen 28 oktober 2022 (het einde van VMware’s Q3 FY23). VMware Private Mobile Network zal naar verwachting beschikbaar zijn in bèta in VMware’s Q3 FY23.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This