VMware verbetert multi-cloudbeheer met VMware Aria

31 augustus 2022

Meer organisaties dan ooit leveren applicaties via public clouds aan de edge. Ze gebruiken daarbij steeds vaker Kubernetes om hun gemoderniseerde en cloud-native apps te beheren en schalen. Het beheren van apps en infrastructuur in een multi-cloud – zeker in public cloud- en multi-technologie-omgevingen – is echter erg complex. Teams moeten kosten beheren, presteren en beveiligingsbeleid consistent beheren over diverse en gedistribueerde omgevingen. Vandaag, tijdens VMware Explore 2022, onthult VMware een multi-cloud beheerportfolio genaamd VMware Aria.

VMware Aria biedt een reeks end-to-end-oplossingen voor het beheren van kosten, prestaties, configuraties en de levering van infrastructuur- en cloud-native applicaties. VMware Aria wordt gedreven door VMware Aria Graph, een op grafieken gebaseerde datastore-technologie die de complexiteit van de multi-cloudomgevingen van klanten vastlegt.

“Nu de multi-cloud realiteit is geworden, kan het beheer van de totale clouduitgaven, de inzet van middelen, applicatieprestaties, beveiliging en compliance in meerdere clouds lastig zijn en leiden tot hogere uitgaven, inefficiënties en een hoger risico. Ontwikkelaars hebben gegevens over kosten, prestaties, beveiliging en configuraties – die zich vaak in verschillende tools bevinden – nodig om de karakteristieken van de applicatie die ze aan het bouwen zijn te begrijpen”, zegt Purnima Padmanabhan, Senior Vice President and General Manager, Cloud Management bij VMware. “VMware Aria’s API-first aanpak maakt het voor ontwikkelaars, SRE’s en Platform Engineering-teams mogelijk om relevante en gecorreleerde data uit elke bron te halen voor snellere applicatie-analyses en debugging. Tegelijkertijd biedt het een completer inzicht in de kosten, prestaties en configuraties van applicaties en workloads in cloudomgevingen voor Platform Ops-, IT Ops- en Cloud Ops-teams.”

VMware Aria heeft nieuwe en uitgebreide mogelijkheden voor cloud-native en multi-cloudbeheer in drie categorieën: VMware Aria Cost powered by CloudHealth, VMware Aria Operations en VMware Aria Automation. VMware Aria is een aanvulling op en uitbreiding van het beheer van de ontwikkeling, levering, DevSecOps en de levenscyclus van cloud-native apps in het VMware Tanzu-platform. VMware Aria is verankerd door de VMware Aria Hub, dat gecentraliseerde weergaven en controles biedt om de multi-cloudomgeving te beheren. Daarnaast maakt het gebruik van VMware Aria Graph om een gemeenschappelijke definitie te bieden van applicaties, bronnen, rollen en accounts. Als laatste wordt er tijdens VMware Explore 2022 een nieuwe reeks end-to-end-oplossingen gepresenteerd die cloud governance, cloudmigratie en inzicht op schaal bieden.

VMware Aria Graph en VMware Aria Hub: een nieuwe technologie die VMware Aria drijft

In het hart van VMware Aria’s nieuwe public cloud-mogelijkheden bevindt zich VMware Aria Graph, een op grafieken-gebaseerde datastore die de bronnen en relaties van een multi-cloudomgeving vastlegt. VMware Aria Graph is speciaal ontworpen voor de operationele uitdagingen van cloud-native applicaties en -omgevingen en biedt een single source of truth die near-real time geüpdatet wordt. VMware Aria Graph is uitsluitend ontworpen voor cloud-native operaties.

Door gebruik te maken van een fundamenteel andere architectuur om many-to-many-relaties vast te leggen, te schalen naar honderden miljoenen objecten en doordat het in near-real time wordt bijgewerkt, voldoet VMware Aria Graph aan de multi-cloudbeheervereisten van organisaties van alle groottes. Dankzij de grafische gegevensopslag en API-services van VMware Aria kan het naadloos worden geïntegreerd met oplossingen van derden, zoals observatie- en applicatieprestatiebeheertools. Gegevens die verzameld en genormaliseerd worden uit native public clouds, on-prem clouds, VMware-tools en tools van derden binnen Aria Graph, verrijken de activiteiten, automatisering en kostenstatistieken in de bestaande VMware vRealize-, CloudHealth by VMware- en VMware Tanzu Observability-producten. Hierdoor wordt applicatie-bewust beheer nu ook in private en hybride clouds mogelijk.

VMware Aria Graph is beschikbaar voor klanten als mogelijkheid binnen de VMware Aria Hub. VMware Aria Hub werd geïntroduceerd tijdens VMworld 2021 als Project Ensemble en biedt gecentraliseerde inzichten en controles om hele multi-cloudomgevingen te beheren.

De belangrijkste mogelijkheden van VMware Aria Graph zijn:

Uiterst schaalbaar – ondersteunt cloud-native omgevingen

 • Schaalbaar tot honderden miljoenen noden
 • Graph datastore legt de many-to-many-relaties vast die nodig zijn om afhankelijkheden volledig te begrijpen
 • Maakt het inzien van historische configuraties mogelijk. Dit is kritiek in root cause analyses

Event-gebaseerde collectie – ondersteunt een hoge mate van verandering

 • Legt veranderingen vast wanneer ze zich voordoen
 • Legt volledige granulariteit vast

Federated en modulaire architectuur – maakt aggregatie van data van iedere bron mogelijk

 • Plug-and-play-aanpak stelt u in staat om gegevens van tools van derden in lagen te leggen
 • Lijnt operationele gegevens uit op één enkele, holistische bron van waarheid, waardoor teams betere beslissingen kunnen nemen en efficiënter kunnen werken

Verenigde GraphQL API – vereenvoudigt consumptie voor ontwikkelaars en ops-teams

 • Brengt een enkele, dev-vriendelijke, consistente interface tot stand voor multi-cloudomgevingen
 • Precieze GraphQL-query’s bieden razendsnelle en uiterst efficiënte toegang tot gegevens

VMware lanceert nieuwe end-to-end-oplossingen om cloud governance, cloudmigratie en inzicht op schaal te leveren

Multi-cloud introduceert nieuwe, moeilijk op te lossen beheeruitdagingen. VMware Aria biedt features en functies die verschillende managementdisciplines en clouds overspannen om unieke waarde te leveren voor multi-cloud governance en cross-cloudmigratie en bruikbare inzichten leveren. We kondigen tevens drie nieuwe end-to-end beheerservices aan die bovenop VMware Aria Hub en VMware Aria Graph zijn gebouwd:

 • VMware Aria Guardrails – Automatiseer handhaving van cloud guardrails voor netwerken, beveiliging, kosten, prestaties en configuraties op schaal voor multi-cloudomgevingen met een everything-as-a-service-aanpak
 • VMware Aria Migration – Versnel en vereenvoudig de multi-cloud migratiereis door assessments, planning en uitvoering te automatiseren in samenwerking met VMware HCX
 • VMware Aria Business Insights – Onderscheid relevante zakelijke inzichten uit full-stack eventcorrelatie door gebruik te maken van AI/ML-analyses

De nieuwe VMware Aria-familienaam

VMware Aria omvat een volledig nieuw Cloud Management-aanbod. Klanten van VMware’s multi-cloudbeheeroplossingen – VMware vRealize, CloudHealth by VMware Suite en Tanzu Observability by Wavefront – hebben recht op het bijbehorende VMware Aria-aanbod. VMware Aria Cost, VMware Aria Operations en VMware Aria Automation bieden klanten een uitgebreide set oplossingen voor consistente levering en werking van infrastructuur- en applicatieservices in alle clouds.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This