Zweedse Image Systems kiest voor licentiebeheer via CodeMeter-technologie

31 augustus 2022

Wibu-Systems, leverancier van CodeMetertechnologie voor beveiliging en licentiebeheer van software, heeft een order ontvangen van het Zweede bedrijf Image Systems. Deze specialist in analysesoftware voor bewegende camerabeelden zocht naar een balans tussen een hoogwaardige beveiliging en gebruiksgemak.

Na een succesvolle ’proof of concept’ is Image Systems inmiddels gestart met de levering van softwaremodules, waarvan de intellectuele eigendomsrechten (IP) zijn beschermd met behulp van de Wibu-Systems CodeMeter technologie. De ontwikkeling van de analysesoftware vereist veel unieke kennis. Vanaf de start in de jaren tachtig van de vorige eeuw namen de Zweden al maatregelen tegen het oneigenlijk gebruik van de software en inbreuk op het intellectuele eigendomsrecht. De oplossing was weliswaar effectief, maar bracht ook een omslachtige procedure rond de aktivering van de gebruikslicentie van de software met zich mee. Daarom besloot men tijdens het vernieuwen van de productlijn over te stappen op een nieuwe generatie licentiebeheertechnologie. Die moet afdoende beveiligen tegen diefstal en ’reverse engineering’ en zich tevens gemakkelijk laat installeren en aktiveren door de rechtmatige gebruikers.

Image Systems werkt toe naar een nieuwe generatie analysetoepassingen, aangeduid als het TEMA platform (Track Eye Motion analysis). Inmiddels zijn daarvan nieuwe onderdelen opgeleverd, beveiligd door de CodeMeter-technologie van Wibu-Systems. Omdat de softwarebouwer zijn klanten zowel rechtstreeks als via een OEM-partnerkanaal bedient, wil men zo min mogelijk hinder ondervinden van de beveiligingsaspecten. Via een aparte portal melden de gebruikers zich aan voor een licentie voor de gewenste softwarefunctionaliteit, een proces dat de CodeMeter technologie volledig automatisch afhandelt.

Het Zweedse softwarebedrijf wilde ook een flexibel licentieregistratiesysteem waarmee het zogenaamde freemium-versies van de software kan maken, d.w.z. software die een potentiële gebruiker tijdelijk kon uitproberen. De keuze viel op CodeMeter License Central van Wibu-Systems. Ook die beslissing werd genomen op basis van veiligheid en gemak voor de afnemers, gespecialiseerd in ’tooling’ voor ’engineering’ en ’machine vision’. “Onze ontwikkelaars zijn zeer tevreden over de technische ondersteuning van Wibu-Systems in zowel de proof-of-concept fase als tijdens de implementatie”, zegt Christofer Boo, productmanager bij Image Systems.  

Image Systems heeft klanten in de industriële omgeving, de defensiesector en andere industrieën waar de nauwkeurige meting van variaties in digitaal vastgelegde beelden belangrijke informatie biedt voor het nemen van operationele beslissingen. Het analyseproces kan een oriëntatie omvatten op de registratie van de mechanische beweging van bepaalde objecten die in de afbeeldingen worden waargenomen of de registratie van de vormen die een object in de afbeeldingen kan aannemen als gevolg van een mechanische beweging. 

“Doorgaans hebben ontwikkelaars weinig interesse in het aanbrengen van voorzieningen voor licentiebeheer en beveiliging, nadat ze al hun expertise hebben aangewend voor het ontwikkelen van effectieve softwarecode. De ervaren ontwikkelaars van Image Systems werkten al lange tijd met een oplossing om de intellectuele eigendomsrechten van hun bedrijf te beschermen. En hoewel die voorziening naar behoren functioneerde, besloten ze de bestaande oplossing stap voor stap te vervangen voor onze CodeMeter-technologie vanwege de functionaliteit, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker van hun software. We zijn er trots op deze Zweedse pionier in hightechontwikkeling als onze klant te mogen begroeten”, zegt Marcel Hartgerink, algemeen directeur Wibu-Systems Nordic-Baltic Eight.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This