Ordina Belgium sluit reseller-overeenkomst met Tricentis

30 augustus 2022

Tricentis, marktleider in quality assurance oplossingen, en Ordina, de digitale businesspartner die voorsprong realiseert vanuit technologie en marktkennis, gaan samen intensiever de Belgische markt bewerken. Ordina Belgium tekende een reseller-overeenkomst voor het volledige gamma aan software testing oplossingen van Tricentis. Momenteel implementeert Ordina al producten van Tricentis bij een toonaangevend farmabedrijf in België. 

Ordina Belgium telt binnen zijn Requirements & Testing team een 70-tal medewerkers die zich specialiseren in software testing. “Een klant vroeg ons Test Advisory Team om een aantal suites aan testoplossingen met elkaar te vergelijken, en Tricentis kwam als beste oplossing uit die vergelijking,” zegt Jo Bries, Business Director van de Requirements & Testing afdeling binnen Ordina Belgium. “Tricentis scoorde vooral goed op het vlak van cloud-readiness, de gebruikersvriendelijkheid van de gebruikersinterface en de integratie tussen de verschillende producten voor test management, test automatisering, validatie,… De integratie met JIRA en andere API’s maakt ook dat Tricentis een Zwitsers zakmes is dat op lange termijn op verschillende domeinen gebruikt kan worden.” Uiteraard speelde ook mee dat zowel Gartner, IDC als Forrester Tricentis steevast in het leiderskwadrant plaatsen. 

Momenteel implementeert Ordina Belgium bij een leidend farmabedrijf de test managementoplossing qTest van Tricentis. Binnen qTest wordt een bibliotheek gemaakt van alle applicaties en changes waarvan de kwaliteit gecontroleerd moet worden. Net als op alle projecten werkt Ordina daar met een op maat van de klant samengesteld multidisciplinair High Performance Team. “Een team selecteren we niet alleen op basis van hun technische competenties, maar ook omwille van hun soft skills. Op die manier garanderen we continuïteit op de lange termijn bij de klant,” zegt Jo Bries. 

Ordina Belgium ziet veel opportuniteiten in de life sciences markt. “In deze sector moeten alle changes gevalideerd worden, en moeten ze GxP-compliant zijn,” zegt Jo Bries. Daarom heb je een tool nodig die alles kan laten valideren door zowel auditors als de business mensen van het bedrijf zelf. qTest versnelt het validatieproces, zodat nieuwe producten sneller in de markt gezet kunnen worden. Bovendien zorgt qTest ook voor elektronische handtekeningen.”

Ordina Belgium verwacht ook veel van de nauwe integratie van Tricentis met SAP, vooral nu zoveel bedrijven hun migratie plannen naar S/4HANA. “Dit past perfect binnen onze Smart Move strategie waarbij we bedrijven helpen die migratie door te voeren,” zegt Jo Bries. “Tosca van Tricentis kan die transformatie versnellen door testen te automatiseren. Dat is ook een van de redenen waarom we met Tricentis in zee gegaan zijn.”

“We zijn bijzonder tevreden dat Ordina onze producten in de hele BeLux gaat verkopen,” zegt Kirsten Uittenbogaard, Alliance Manager Benelux bij Tricentis. “Er liggen in België en Luxemburg bijzonder veel opportuniteiten voor het bewaken van de kwaliteit bij transformatieprojecten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This