CoderDojo start met het nieuwe schooljaar

30 augustus 2022

Op 1 september trekken alle kinderen opnieuw naar school, maar ook de sportclubs en andere activiteiten hernemen weer na een lange zomerslaap. Zo ook CoderDojo, de gratis sessie voor jongeren die willen leren coderen en programmeren. Eén van de eerste sessies van het nieuwe seizoen vindt plaats op zondag 4 september in de Dojo in Sint-Pieters-Leeuw.

Websites bouwen, robots assembleren, videogames en apps ontwikkelen. Voor veel jongeren lijken het droomjobs. Maar wie zijn creativiteit in de digitale wereld de vrije loop wil laten, moet natuurlijk ook leren coderen en programmeren. CoderDojo zet jongens en meisjes tussen 7 en 18 jaar op weg naar de digitale wereld. Met een reeks gratis sessies leren jongeren alles over websites, games, apps en software door ze zelf te ontwerpen, alleen of in groepjes. Verzamelen doen de jonge programmeurs in de ‘Dojo’s’, en dan gaan ze samen aan het werk.

Ook dit seizoen organiseert CoderDojo Belgium nieuwe gratis sessies. Vrijwilligers bereiden de Dojo (of club) voor en staan te popelen om jongeren hun fantasie en creativiteit te stimuleren in een wereld van eentjes en nulletjes.

“Voor de buitenwereld lijkt coderen misschien een beetje saai, maar eigenlijk is het echt een leuke hobby”, zegt Cindy Smits, General Manager van CoderDojo Belgium. “De toekomst is digitaal, en wie kan programmeren en coderen, heeft de wereld aan zijn voeten. Dat blijkt elk jaar weer wanneer we zien wat voor coole projecten de deelnemende jongeren ontwikkelen. Bij CoderDojo Belgium willen we jongeren aanzetten om de wereld ten goede te veranderen dankzij hun digitale vaardigheden. Want alle innovatieve projecten, van smartphones tot levensreddende robots, zijn ontwikkeld door creatievelingen die ooit leerden programmeren.”

Eén van de eerste sessies van CoderDojo Belgium vindt plaats op zondag 4 september tussen 10u en 13u. De bovenverdieping van het Landhuis de Viron langs de Jozef Depauwstraat 11 in Sint-Pieters-Leeuw vormt hiervoor de ideale locatie. Iedereen is welkom om te komen kennismaken met coderen en programmeren.

Een overzicht van alle CoderDojo-sessies in het schooljaar 2022-2023, vind je hier.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This