Fortinet introduceert ‘s werelds snelste compacte firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

8 augustus 2022

Fortinet introduceert vandaag nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Die zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken. De FortiGate 4800F wordt van kracht voorzien door 16 zevende-generatie netwerkprocessors (NP7) van Fortinet. Daarmee biedt hij de hoogste prestatiescores in de categorie van compacte firewalls. Zijn Security Compute Ratings wijzen op 34 keer snellere prestaties dan concurrerende firewalls en ondersteuning voor gemiddeld 19 keer meer verbindingen per seconde. 

Grote ondernemingen en mobiele operators proberen voortdurend om meer met minder te doen. De inzet van een firewall die krachtiger prestaties biedt, maar minder ruimte in het datacenter in beslag neemt, zorgt ervoor dat de beveiliging een drijvende kracht achter het gebruik van 5G wordt. Mobiele providers kunnen op die manier ondersteuning bieden voor nieuwe toepassingen van grote ondernemingen en vitale sectoren en infrastructuren. Snel opererende webwinkels, hightech onderzoeksfaciliteiten, financiële instellingen en cloud providers krijgen op hun beurt toegang tot het prestatievermogen, de schaalbaarheid en de beveiliging die zij nodig hebben om te voldoen aan de steeds hogere bedrijfseisen. De lagere kosten op het gebied van koeling en energie- en ruimteverbruik zijn een bijkomend voordeel.

5G-netwerken optimaal beveiligen

Fortinet streeft ernaar om de grenzen van wat mogelijk is te verleggen qua beveiligingsprestaties. Dat heeft geresulteerd in de krachtigste compacte firewall tot dusver: de FortiGate 4800F. Dat nieuwe model met een 4RU-chassis en 400 GbE-, 200 GbE- en 50 GbE-interfaces stelt mobiele operators in staat om 5G-netwerken te beveiligen met de volgende mogelijkheden:

  • Veilige IP-verbindingen en ondersteuning voor tot 19 keer meer verbindingen per seconde: 5G maakt machine-to-machine (M2M)-communicatie op ongekende schaal mogelijk. Dat vraagt echter om veilige IP-verbindingen met onvertrouwde omgevingen zoals het internet, locaties aan de netwerkrand en cloudomgevingen. De FortiGate 4800F stelt mobiele operators in staat om te zorgen voor een ongekende mate van schaalbaarheid en prestatievermogen voor IP-verbindingen met externe netwerken en domeinen. De FortiGate 4800F biedt krachtige carrier-grade NAT (CGNAT)-prestaties, logging van hardware en ondersteuning voor 25 miljoen verbinding per seconde. Daarmee kan de firewall zowel aan de huidige als toekomstige behoeften tegemoetkomen. Dat biedt mobiele operators de capaciteit die ze nodig hebben voor het opvangen van verkeerspieken en de aanhoudende belasting door gelijktijdige verbindingen van enorme aantallen abonnees. Bedrijven die behoefte hebben aan ultrahoge prestaties kunnen verschillende firewalls binnen één geïntegreerd systeem verenigen, applicaties op locatie hosten en de gewenste gebruikservaring bieden.
  • Beveiliging van radio access network (RAN)-verkeer binnen 5G-netwerken en kernconnectiviteit met 19 keer snellere IPSec VPN-prestaties: Met het oog op de toegenomen schaal van 5G-netwerken en het feit dat mobiele operators RAN’s delen om voor kostenbesparingen te zorgen biedt de FortiGate 4800F een kostenefficiënte security gateway (SecGW of SEG). Die komt tegemoet aan de behoeften qua schaalbaarheid en beveiliging voor RAN’s. Dat geldt ook voor de gebruikerslaag en beheerlaag van 5G-netwerken.

Passende beveiliging voor hyperscale datacenters 

De FortiGate 4800F biedt daarnaast passende beveiliging voor hyperscale datacenters met de volgende mogelijkheden:

  • Ondersteuning voor ultrasnelle 400G datacenter-interconnects: Met 400 GbE-poorten in een compacte 4RU-vormfactor stelt de FortiGate 4800F organisaties in staat om data op veilige wijze te verbinden en repliceren op basis van razendsnelle elephant flows. De firewall waarborgt de geheimhouding en privacy door alle data en diensten zo dicht mogelijk bij klanten en partners te leveren. In april 2021 werd Fortinet de eerste leverancier die met FortiGate 7121F een hyperscale firewall met 400 GbE-poorten aanbood. Die werd in mei 2022 gevolgd door de FortiGate 3700F gevolgd. De 4800F bouwt voor op de track record van Fortinet als enige leverancier die 400 GbE-interfaces aanbiedt om ondersteuning te bieden voor uiterst intensieve hyperscale toepassingen.
  • Zes keer snellere inspectie van SLL-verkeer: Maar liefst 95% van het huidige netwerkverkeer is versleuteld. SSL-inspectie is daarmee van cruciaal belang geworden voor gedegen netwerkbeveiliging. Hoewel versleutelde netwerkpaden bedoeld zijn om bij te dragen aan veiliger dataverkeer, bieden ze cybercriminelen ook de mogelijkheid om hun kwaadaardige activiteiten te verhullen. Om al het versleutelde verkeer te inspecteren en daarbij de snelheid van moderne netwerken op peil te houden biedt de FortiGate 4800F brancheleidende prestaties voor SSL-inspectie en ondersteuning voor de laatste branchestandaard TLS 1.3. De firewall maakt daarnaast een einde aan blinde vlekken binnen het netwerk door een volledig overzicht te bieden van al het clear text-verkeer en versleutelde netwerkverkeer.
  • Beveiliging van hybride IT-architecturen met VXLAN-segmentatie: Het opvoeren van het tempo van digitale transformatie is alleen mogelijk door gebruik te maken van hybride IT-architecturen en door data, applicaties en systemen op locatie en in de cloud op naadloze wijze verbinden en beveiligen. De FortiGate 4800F biedt ondersteuning voor hardwareversnelde Virtual Extensible LAN (VXLAN)-segmentatie en razendsnelle communicatie tussen IT- en storage-diensten met een ongekende schaalomvang en applicaties die zowel op fysieke als virtuele platforms worden gehost.

Hyperscale en next-generation firewalls 

Alle hyperscale en next-generation firewalls binnen de FortiGate-reeks bieden organisaties van elke omvang de volgende mogelijkheden:

  • Krachtig presterende beveiliging op elke gewenste schaal: De door AI ondersteunde beveiligingsdiensten van FortiGuard bieden innovatieve real-time bescherming tegen bekende, onbekende en zero day-bedreigingen met onder meer indringerpreventie, DNS-inspectie, antivirusfunctionaliteit en een inline sandbox voor datacenters en core-netwerken. De diensten maken gebruik van segmentatie en bieden beveiligingsmogelijkheden voor OT- en IoT-apparatuur die om fijnmaziger bescherming vraagt in combinatie met internet- en applicatiebeveiliging voor uitgebreide bescherming aan de netwerkrand.
  • Ondersteuning voor zero trust-architecturen met geïntegreerde universele ZTNA: FortiGate biedt ingebouwde universal zero trust network access (ZTNA)ter ondersteuning van zero trust-architecturen. Organisaties kunnen gebruikmaken van een FortiGate op locatie of een virtuele firewall om te zorgen voor de consistente toepassing van beleidsregels en controlemechanismen op alle operationele omgevingen, met inbegrip van al hun cloudomgevingen. 

De FortiGate 4800F versus concurrerende firewalls

Hieronder volgt een vergelijking van de prestaties van de beste firewalls op de markt met de beoogde prestaties van de FortiGate 4800F-serie. De Security Compute Rating is een benchmark in de vorm van een vermenigvuldigingsfactor die de prestaties van de FortiGate afzet tegen die van concurrerende producten in verschillende categorieën die deel uitmaken van dezelfde prijsklasse.

 

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet, vertelt: “Geen firewall is meer geschikt voor het ondersteunen van hyperscale datacenters en 5G-netwerken dan de FortiGate 4800F. Dit is de snelste compacte hyperscale firewall die op de markt verkrijgbaar is. Hij biedt een doorvoercapaciteit van 2,4 Tbps en is voorzien van het enige 4RU-chassis op de markt met 400 GbE-, 200 GbE- en 50 GbE-poorten. De firewall stelt hyperscale ondernemingen en mobiele operators in staat om hun bedrijfsactiviteiten soepel en zonder verstoring van bedrijfsprocessen op te schalen. De combinatie van prestatievermogen en schaalbaarheid van onze nieuwe firewall helpt organisaties om hun investeringen in hyperscale datacenters toekomstbestendig te maken. En dat is geen overbodige luxe met het oog op de komst van 5G en de ongekend snel groeiende datavolumes.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This