GroupM partnert met LiveRamp om het engagement van 2,4 miljoen Belgische gebruikers van klantenkaarten te verhogen

14 juli 2022

LiveRamp kondigt vandaag de lancering aan van een nieuw partnerschap met GroupM, een toonaangevend wereldwijd mediabureau met internationale dochterondernemingen zoals WaveMaker, Maxus, Mindshare en Mediacom. De nieuwe samenwerking tussen LiveRamp – dat bedrijven en hun partners in staat stelt om hun gegevens beter te verbinden, te controleren en te activeren – en GroupM zal de merken van de groep toelaten om het in-store en online gedrag van de Belgische consumenten beter te begrijpen.

GroupM zal LiveRamp inzetten voor Carrefour Links, het retail media platform van Carrefour. Met de Carrefour-klantenkaart die door 2,4 miljoen Belgische consumenten wordt gebruikt, oftewel de helft van alle huishoudens in België, vertegenwoordigt Carrefour Links de grootste detailhandel-database in België. Door gebruik te maken van LiveRamp’s Safe Haven platform, kan GroupM nu de Belgische consument effectiever bereiken, meer inzicht krijgen in het aankoopgedrag en de behoeften van consumenten, meer gepersonaliseerde digitale campagnes realiseren op social media en bij toonaangevende Belgische uitgevers, en de impact op online en in-store verkopen beter meten, en dit alles in een omgeving van verbeterde privacy.

80% van de consumenten zegt vandaag gepersonaliseerde aanbiedingen te willen ontvangen die beter op hun wensen en behoeften zijn afgestemd. Door GroupM’s merken een beter inzicht te geven in het consumentengedrag, kunnen merken geïnformeerde gesprekken voeren met de juiste consumenten, op de juiste kanalen, op het juiste moment.

“Deze nieuwe samenwerking zal GroupM in staat stellen om campagnes te bouwen voor merken met een meer gedefinieerd publiek, zoals het werven van nieuwe kopers of het terugwinnen van verloren kopers,” aldus John Greca van GroupM. “Met LiveRamp en LiveRamp Safe Haven zullen we toegang hebben tot diepere analyses, meer accurate impact metrics en omnichannel activatie mogelijkheden. Dankzij informatie over het winkelgedrag van Carrefour-klanten zullen we een zeer nauwkeurig overzicht hebben van de resultaten van campagnes op online en in-store verkopen, om hun impact en Return on Ad Spend (ROAS) te meten en zo de mediabudgetten van de merken te optimaliseren,” voegde Jean Michel Depasse, CDO van GroupM, eraan toe.

“De gebruikersbasis van Safe Haven groeit wereldwijd snel, waardoor we meteen actief werden toen we de Belgische markt betraden”, vervolgt Kevin Kielbaey, Head of Retail Media bij LiveRamp in België. “Ons werk met Carrefour Links is zeer effectief geweest en we zijn verheugd dat we GroupM, een van ‘s werelds grootste mediagroepen, kunnen helpen om deze gegevens te benutten. Door deze samenwerking zal GroupM zijn klanten beter kunnen ondersteunen en hen helpen in te spelen op de verwachtingen van de Belgische gezinnen die om meer en beter gerichte reclame vragen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This