Buckaroo neemt met steun van Keensight Capital betaaldienstverlener SEPAY over

15 juli 2022

Payment Service Provider Buckaroo heeft een overeenkomst getekend voor de overname van SEPAY, een Point-Of-Sale betaaldienstverlener in de Benelux. Het meerderheidsbelang is verkregen met de steun van Keensight Capital, een private equity-partij gericht op pan-Europese Growth Buyout investeringen en tevens meerderheidsinvesteerder van Buckaroo.

SEPAY, opgericht in 2005 met het hoofdkantoor in Den Haag, is een snelgroeiende betaalprovider gespecialiseerd in POS-betaaloplossingen in de Benelux. Mede dankzij hun creditcard acquiring-positie en merchant onboarding proces, heeft SEPAY zich weten te onderscheiden met een uitgebreide en concurrerende POS oplossing (zowel voor mobiele als vaste terminals). Het bedrijf bedient momenteel meer dan 13.500 klanten met een sterke positionering in de retailsector in de Benelux en Duitsland.

Buckaroo ziet deze overname als een volgende strategische stap om haar positie op de MKB-markt en haar aanbod met een omnichannel betaaloplossing verder te versterken, zowel aan haar huidige klanten als aan nieuwe klanten. SEPAY is de tweede strategische overname van Buckaroo in korte tijd, na Sisow in 2021. De gecombineerde groep zal in totaal 27.000 klanten bedienen en voor ongeveer 10 miljard euro aan transacties verwerken.

“Wij zijn erg blij met de komst van SEPAY naar Buckaroo. Het e-commerce landschap groeit snel en vraagt om een complete betaaloplossing. De combinatie van Buckaroo en SEPAY zorgt voor een concurrerende positie in de betaalmarkt met een omnichannel betaaloplossing, die ook in-store betalingen in heel Europa mogelijk maakt. Op deze manier zorgen we ervoor dat bedrijven, met zowel lokale als internationale ambities, overal betaald krijgen,” aldus Paul Scholten, CEO of Buckaroo.

Tamás Fogl en Herman Roebersen, eigenaren en directie van SEPAY verklaren: “Wij zijn meer dan enthousiast om deel uit te maken van de Buckaroo Groep. Als een zeer efficiënte acquirer in de offline betalingssector, zagen wij veel zeer positieve mogelijkheden en synergiën door de krachten te bundelen met een sterke e-commerce PSP als Buckaroo. Wij zijn zeer toegewijd aan het toekomstige succes van deze samenstelling van partijen en kijken uit naar de toekomstige samenwerking met Paul en zijn team.”

“Met deze overname toont Keensight Capital haar blijvende steun aan de groeistrategie van Buckaroo. Deze overname toont eens te meer aan dat de onderneming in staat is zich te acteren als een natuurlijke consolidator in de PSP-markt. De sterke complementariteit van Buckaroo en SEPAY zal het mogelijk maken om de Groep verder te positioneren als de toonaangevende speler in de gehele betaalmarkt en klanten te laten profiteren van marktgerichte betaaloplossingen via één provider. Wij kijken er naar uit om Buckaroo te blijven ondersteunen bij haar schaalvergroting, verbreding van haar aanbod en vergroten van hun geografische bereik,” voegt Stanislas de Tinguy, Partner bij Keensight Capital toe.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This