Rockwell Automation en Edison S.p.A. digitaliseren de operationele werkprocessen met behulp van AR

14 juli 2022

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, heeft een samenwerking aangekondigd met Edison S.p.A. Het oudste energiebedrijf van Europa is een van de grotere spelers in thuisland Italië en in Europa. Edison en Rockwell zijn een overeenkomst aangegaan voor een softwarelicentie en technische ondersteuning voor de implementatie van Vuforia Expert Capture, de AR-oplossing die deel uitmaakt van de FactoryTalk InnovationSuite – powered by PTC.

Het Italiaanse energiebedrijf Edison – gevestigd in Milaan – is in eigen land marktleider met 5000 werknemers en een omzet van 9 miljard dollar. Het bedrijf houdt zich bezig met hernieuwbare energiebronnen, hoogefficiënte thermische energie-opwekking, (groen) gaslevering en het produceert, distribueert en verkoopt duurzame elektriciteit in heel Europa. Het bedrijf levert bovendien energiediensten aan derden.

Door gebruik te maken van de Vuforia Expert Capture AR-oplossing biedt Edison medewerkers meer mogelijkheden, vermindert het bedrijf de opleidingskosten voor personeel en digitaliseert het de dagelijkse technische werkprocessen. Dat wordt gedaan door stapsgewijze AR-gestuurde instructies, best practices en opleidingsmateriaal voor medewerkers te ontwikkelen. Contextuele instructies informeren de operator via apparaten zoals mobiele telefoons, tablets en brillen, waardoor de efficiency en de veiligheid verbeterd worden.

Cecilia Scaffidi, bij Edison verantwoordelijk voor digitale vraagstukken: “Met de steun van het Rockwell Automation-team en een bril met Vuforia Expert Capture waren we in staat om binnen slechts één dag een complete, technische procedure vast te leggen, die doorlopen werd door ervaren operators; die opname stap voor stap te bewerken en de AR-content voor nieuwe operators beschikbaar te maken. De mogelijkheid om technische kennis op deze manier vast te leggen, te documenteren en te delen, betekent een belangrijke verbetering van de productiviteit en de veiligheid voor al onze vestigingen.”

“Via Vuforia Expert Capture heeft Edison de volgende stap gezet in de ontwikkeling van zijn digitale transformatie,” zegt Malter Dieckelmann, regional vice-president EMEA software bij Rockwell Automation. “Aangezien de vastgelegde digitale inhoud offline kan worden gebruikt, stelt deze software Edison ook in staat om O&M-procedures te digitaliseren, opleidingskosten te verlagen en de veiligheid van werknemers in de herwinbare energiesector te verbeteren, waar een internetverbinding helaas niet altijd op locatie beschikbaar is.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This