VMware onthult vSphere+ en vSAN+ om operations te vereenvoudigen met gecentraliseerd infrastructuurbeheer en de ontwikkelsnelheid te verhogen met geïntegreerde Kubernetes

29 juni 2022

Met VMware vSphere+ en VMware vSAN+ introduceert VMware oplossingen voor bedrijven om snel de voordelen van de cloud naar hun bestaande on-premises infrastructuur te brengen, zonder onderbreking van hun workloads of hosts. Deze nieuwe producten, voorgesteld tijdens VMworld 2021 onder de noemer Project Arctic, bieden gecentraliseerd cloudgebaseerd beheer, geïntegreerde Kubernetes, toegang tot nieuwe hybrid cloudservices en een flexibel abonnementsmodel, en helpen klanten zo hun on-premises infrastructuur te verbeteren.

“VMware vSphere+ en VMware vSAN+ vormen de volgende grote evolutie van die fundamentele oplossingen die klanten kennen en vertrouwen,” zegt Frederiek Van Hoornick, Manager Solution Engineering, VMware BeLux. “Waar klanten zich ook bevinden op hun digitale transformatietraject en bij de uitvoering van hun multicloudstrategie, vSphere+ en vSAN+ helpen hun transformatie te versnellen, door de voordelen van de cloud naar hun bestaande on-premises infrastructuur en workloads te brengen, samen met een vereenvoudigd consumptiemodel via een flexibel abonnementsmodel.”

VMware vSphere+ en VMware vSAN+ maken integraal deel uit van de VMware Cloud strategie om consistente infrastructuur te leveren met meerwaardemogelijkheden in gedistribueerde omgevingen. vSphere+ en vSAN+ stellen klanten in staat direct gebruik te maken van hybrid cloud services om bedrijfskritische applicaties on-premises te draaien, met disaster recovery en ransomware bescherming inbegrepen. Elke organisatie, ongeacht de omvang, zal veel sneller kunnen genieten van deze nieuwe mogelijkheden, beveiliging en product updates en zo de eigen activiteiten sterk kunnen vereenvoudigen zonder wijzigingen aan te brengen in de bestaande applicaties of hardware.

“De transformatie van on-premise infrastructuur met clouddiensten is een opkomende moderniseringstrend die volgens IDC veel belangstelling van ondernemingen trekt”, zegt Gary Chen, IDC Research Director, Software Defined Compute. “Door de alomtegenwoordige datacenter-hypervisor in te schakelen met clouddiensten, kunnen gebruikers innovatieve mogelijkheden gebruiken die onmiddellijk kunnen worden geleverd en volledig kunnen worden beheerd vanuit de cloud om een breed scala aan pijnpunten aan te pakken, zoals efficiënt beheer, schaalbare Kubernetes-operaties en DR. De toekomstige mogelijkheden van dit leveringsmodel, zoals met vSphere+ en vSAN+, zijn eindeloos en kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn voor ondernemingen om bestaande infrastructuur snel te moderniseren met minimale belasting.”

“VMware vSphere+ vervaagt de grens tussen on-premises en cloud”, zegt Vishal Gupta, CIO voor Lexmark. “De combinatie van cloud operating model met vertrouwde toolsets zal een grote winst voor ons zijn.”

Activiteiten vereenvoudigen met gecentraliseerd infrastructuurbeheer

In hun zoektocht naar meer productiviteit en efficiëntie zoeken teams voor infrastructuurbeheer efficiëntere manieren om de infrastructuur te onderhouden en te beschermen, ter ondersteuning van steeds grotere en complexere omgevingen. In veel gevallen zijn vSphere-klantomgevingen verspreid over silolocaties, edge sites en clouds, wat leidt tot complex werken en inefficiënt onderhoud.

vSphere+ en vSAN+ bieden een uniform beheer voor deze gedistribueerde omgevingen via de VMware Cloud Console. Die biedt een wereldwijde inventaris, configuratie, waarschuwingen, beheer en beveiligingsstatus voor on-premises implementaties. Vanuit de VMware Cloud Console kunnen beheerders ook operationele taken uitvoeren, zoals de voorziening van VM’s naar een vSphere-cluster of bestaande vSAN-datastores. Daarnaast genieten klanten van een sterk vereenvoudigde lifecycle management-ervaring door middel van cloudgestuurde automatisering van updates van on-premises infrastructuurcomponenten. Klanten profiteren ook van cloudgebaseerde mogelijkheden voor herstel en configuratie drift, inclusief beveiligingscontroles om de naleving van bedrijfs- en regelgevingsvereisten te handhaven.

De snelheid van ontwikkelaars opdrijven met geïntegreerde Kubernetes

Ontwikkelaarsteams zijn gefocust op het moderniseren van hun applicaties en infrastructuur om sneller betere software in gebruik te nemen. vSphere+ biedt één workloadplatform voor het uitvoeren van door Kubernetes georkestreerde VM’s en containers en helpt om de infrastructuur op locatie te transformeren in een Kubernetes-platform dat klaar is voor de onderneming, met volledige transparantie en beheer. vSphere+ introduceert gecentraliseerde activiteiten met een multicloud managementvlak dat de beveiliging en het beheer van Kubernetes-clusters verhoogt, terwijl de productiviteit van ontwikkelaars wordt verbeterd met geïntegreerde logging, registers en meer. Het aanbod omvat uitgebreide mogelijkheden die worden geleverd door VMware Tanzu Standard, waardoor klanten Kubernetes op schaal kunnen uitvoeren en beheren met consistentie en efficiëntie tussen on-premises, publieke clouds en edge. De toevoeging van VMware Tanzu Mission Control Essentials biedt klanten wereldwijde zichtbaarheid over hun gehele Kubernetes-voetafdruk en automatiseert operationele taken.

On-Premises-infrastructuur uitbreiden met naadloze hybrid clouddiensten

Moderne organisaties hebben geïntegreerde en uitgebreide cloudservices nodig om hun beveiligingsbeleid consequent te versterken, snel te herstellen van rampen en uitval van locaties, en betere bescherming te bieden tegen ransomware. Met vSphere+ en vSAN+ kunnen klanten hun bestaande investeringen blijven gebruiken, inclusief toolsets en domeinexpertise, terwijl ze gebruikmaken van de uitgebreide mogelijkheden van VMware Cloud.

Beschermingsworkflows zijn beschikbaar als add-on cloudservices en rechtstreeks geïntegreerd in de VMware Cloud Console en VMware Cloud Disaster Recovery, een on-demand ransomware- en disaster recovery-service. Nieuwe add-on cloudservices zijn in ontwikkeling en zullen naar verwachting in de toekomst worden geleverd, zodat klanten een gestroomlijnd pad naar de cloud wordt geboden indien ze in de toekomst willen migreren.

Vereenvoudigd verbruik via een flexibel abonnementsmodel

Met vSphere+ en vSAN+ kunnen organisaties een verbruiksmodel op abonnementsbasis invoeren voor een beter budgetbeheer. Klanten genieten verder van een enkele SKU die alle benodigde componenten (waaronder VMware vCenter-instanties, VMware ESXi-hosts, Tanzu Standard Runtime en Tanzu Mission Control Essentials) en ondersteuning omvat.

vSphere+ en vSAN+ zijn beide nieuwe aanbiedingen en zijn naar verwachting beschikbaar tegen 29 juli 2022. Tanzu Mission Control Essentials is een onderdeel van vSphere+ en zal naar verwachting beschikbaar zijn in VMware’s FY23 Q3.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This