ALLOcloud lanceert UCaaS-platform Telavox op de Belgische markt

28 juni 2022

In België wagen nog te weinig bedrijven de sprong naar Unified Communication in de cloud. UCaaS-diensten (Unified Communication as a Service) zijn zich in Europa snel aan het ontwikkelen. Waar 90% van de Scandinavische bedrijven ervoor kiest om hun telecommunicatie naar de cloud te migreren, volgt in België nog maar 15% deze trend (*)! Voor Jacques Gripekoven, Managing Director van ALLOcloud, is het tijd om een versnelling hoger te schakelen in het gebruik van de telefonie. Sinds de overname door de Zweedse groep Telavox heeft ALLOcloud de ambitie om Unified Communication algemeen te laten doorbreken en binnen twee jaar Belgisch marktleider te worden.

UCaaS (Unified Communication as a Service) is een unified communication-dienst die bedrijfstelefonie, virtuele vergaderingen, aanwezigheid, instant messaging (zakelijke chat) en contactcenter in één toepassing combineert. Alles loopt via de internetverbinding van het bedrijf of van de gebruiker thuis, en via de cloud. Het systeem wordt steeds populairder in Europa, vooral sinds de gezondheidscrisis en de opmars van telewerken.

Belgische bedrijven blijven weliswaar voorzichtig: slechts een paar procent, vooral grote organisaties, vertrouwt op UCaaS-diensten voor communicatie. In Scandinavië is dit soort diensten daarentegen wijdverbreid met de Telavox-groep, die in 2021 het Belgische bedrijf ALLOcloud heeft overgenomen, als onbetwiste leider. Samen willen beide bedrijven het verouderde plaatje in organisaties stevig opsmukken: “De goede oude PBX, ofwel de telefooncentrale, is nog steeds erg aanwezig in Belgische bedrijven”, zegt Jacques Gripekoven, Managing Director van ALLOcloud. “Nu we een sterke vraag zien naar flexibiliteit in de arbeidswereld zoals met het hybride werken, beginnen deze systemen verouderd te geraken. Telefonie via het internet was zo’n tien jaar geleden een eerste stap, maar nu opent UCaaS een wereld vol nieuwe mogelijkheden. Het brengt meer soepelheid en integreert tools voor management (CRM) of voor samenwerking (Microsoft Teams). Ons doel is dit soort dienstverlening voor elke organisatie aan te bieden, ongeacht de omvang van het bedrijf.”

Overal en op alle terminals toegankelijk

Zowel voor grote ondernemingen als voor kmo’s is de evolutie naar UCaaS erg belangrijk. Het is gemakkelijk te implementeren en toegankelijk op elk type apparaat: kantoortelefoon, pc, smartphone en tablet. Het biedt met andere woorden ultieme flexibiliteit. En aangezien alles via het internet gebeurt, maakt het niet uit waar de gebruiker zich bevindt (thuis, op kantoor, onderweg, …)

Het voordeel van UCaaS is dat het alle communicatiemiddelen (telefonie, virtuele vergaderingen, aanwezigheid, instant messaging en contactcenter) in perfecte harmonie integreert. Dit bevordert in alle veiligheid de productiviteit van bedrijven en werknemers. Het platform is compatibel met alle besturingssystemen en heeft geen specifieke installatie nodig aangezien het zich in de cloud bevindt.

Geïntegreerd met bedrijfstools

Dankzij de integratie met de software van het bedrijf (CRM/ERP/Ticketing/Kalenders), verbetert het Telavox UCaaS-platform zowel de efficiëntie van medewerkers als de tevredenheid van klanten. Zo zijn er verschillende mogelijkheden die het bedrijf veel tijd besparen, zoals bijvoorbeeld het automatisch openen van het klantendossier in het CRM, de audio-opname van gesprekken, het bewaren van interacties in het CRM, enzovoort.

UCaaS-technologieën werden tot hiertoe voornamelijk ingezet in grote organisaties. Net zoals vroeger in het kader van telefonie wil ALLOcloud UCaaS gaan democratiseren en aanbieden aan alle soorten bedrijven, van 2 tot 20.000 mensen.
Met Telavox, de eerste UCaaS-operator in Scandinavië, wil ALLOcloud binnen twee jaar leider worden in België.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This