Auriga behoort tot de winnaars van de “Improve the Costs of Cash” wedstrijd georganiseerd door ATMIA

27 juni 2022

Auriga, een wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor de bankwezen – en betalingssector heeft vandaag het verschil gemaakt met zijn witboek “The Cash Management Crunch resolved by Auriga”. De organisatie werd verkozen tot één van de winnaars van de wedstrijd “Improve the Costs of Cash“, georganiseerd door ATMIA, de belangrijkste non-profit handelsvereniging die de ATM-industrie wereldwijd vertegenwoordigt.

De wedstrijd ‘Improve the Costs of Cash’ moedigt wereldwijd geldautomaten industrieën aan om de toekomst van contant geld te beschermen en de aandacht te richten op : software, strategische apparatuur, andere technieken die het kasgeldbeheer en de bijbehorende logistiek vergemakkelijken, met het gevolg dat de kosten en het geldautomaat beheer te verminderen voor financiële instellingen.  

De uitdagingen op het vlak van kasbeheer waarmee banken vandaag de dag worden geconfronteerd, zijn inderdaad talrijk en ernstig. Enkele voorbeelden zijn de volgende:de versnelde digitalisering van bankdiensten, het dalende gebruik van contant geld en de vermindering van het aantal netwerken van geldautomaten. Dit veroorzaakt de stijging van beheer-, verplaatsing- en de beveiligingskosten van fysiek contant geld.De huidige economische schommelingen en stijgende inflatiepercentages dragen bij tot de stijgende kosten van infrastructuuractiviteiten voor banken. Auriga gaat de uitdaging van de optimalisatie van het liquiditeitenbeheer proces op twee manieren aan. 

Enerzijds zorgt Auriga’s WWS Cash Management oplossingen voor het juiste evenwicht tussen het verzekeren van de toegankelijkheid van cashgeld en het verminderen van de beheerskosten. Dit wordt bereikt door een voorspellend analysesysteem dat plaatselijk en nauwkeuriger kan anticiperen op de behoefte aan contant geld. Bovendien maken geautomatiseerde end-to-end processen een volledige monitoring van de prestaties van elk bankkantoor en elke automaat mogelijk. 

Anderzijds zou een poolingstrategie van ATM-netwerken door verschillende banken een oplossing kunnen zijn om de ATM-parken efficiënter te maken. Daardoor zouden de beheerskosten dalen en bedrijf efficiëntie stijgen. 

Naar aanleiding van de ATMIA Cost of Cash Award zegt Vincenzo Fiore, oprichter en CEO van Auriga: “We zijn erg trots dat we tot de winnaars van de wedstrijd behoren. Kosteneffectief contant geld beheer is een belangrijke uitdaging voor alle bankinstellingen en een belangrijke prioriteit voor de sector. Banken en gebruikers van geldautomaten moeten er daarom voor zorgen dat in hun operationele strategieën prioriteit geeft aan: efficiënte, zeer schaalbare en altijd beschikbare dienstverleningskanalen. Met onze innovatieve aanpak kunnen wij deze uitdaging op een aantal manieren aangaan. Het witboek, dat nu is toegevoegd aan de bronnenbibliotheek van ATMIA, biedt een uitgebreid overzicht van het probleem en de beste manieren om het aan te pakken. Wij bedanken ATMIA en onze medewerkers die deze overwinning mogelijk hebben gemaakt.”

Voor meer informatie, lees het volledige witboek op Auriga’s website.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This