Insight neemt Hanu Software Solutions over en breidt zijn mogelijkheden voor publieke cloudservices uit

27 juni 2022

Insight Enterprises, de solutions integrator die organisaties helpt hun digitale traject te versnellen, heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van Hanu Software Solutions, de Microsoft Azure Expert Managed Services Provider (MSP) die als een ‘Niche Player’ is erkend in het Gartner 2021 Magic Quadrant voor ‘Public Cloud IT Transformation Service Providers’.

Hanu is al meer dan 15 jaar een bekroonde Microsoft-partner en heeft een solide reputatie in het implementeren en volledig beheren van elk aspect van de migratie van een organisatie naar de cloud door het bieden van doorlopende administratie, beheer en gebruikersondersteuning. De capaciteiten van Hanu vormen een aanvulling op de end-to-end transformatie-expertise van Insight op het gebied van applicatieontwikkeling, modernisering van de cloudinfrastructuur, cyberbeveiliging en het intelligente gebruik van data en kunstmatige intelligentie.

“De toevoeging van Hanu breidt onze capaciteit als toonaangevende solutions integrator uit. Hanu’s uitgebreide cloudexpertise en solide reputatie op het gebied van het aantrekken en ontwikkelen van technische vaardigheden in India zijn essentieel om ons vermogen om meer cloudservices aan nog meer klanten aan te bieden, te versnellen”, aldus Joyce Mullen, president en CEO van Insight.

Door de overname kan Insight zijn expertisecentra voor de levering van cloudoplossingen overal uitbreiden, inclusief in Europa. Met de zeer succesvolle Hanu Azure Academy beschikt Hanu over een beproefde formule om cloudexperts van wereldklasse aan te trekken en zich sneller te ontwikkelen.

“Hanu verbetert het vermogen van Insight om geavanceerde cloudoplossingen op schaal te leveren, met een engine voor dienstverlening die wordt verzorgd door zijn expertisecentrum, gevestigd in India”, zegt Stan Lequin, President Insight Solutions. “Ze passen perfect bij Insight om ons sneller te laten werken en onze klanten te helpen hun gewenste bedrijfsresultaten te bereiken.”

Insight wordt ook erkend als een van de toonaangevende leveranciers van wereldwijde oplossingen in het Gartner 2021 Magic Quadrant voor ‘Software Asset Management Managed Services’ en het Gartner 2021 Magic Quadrant voor ‘Managed Workplace Services, North America’. Forrester heeft Insight onlangs erkend als systeemintegrator in zijn rapport “Now Tech: Cloud Migration and Managed Service Partners in Asia Pacific, Q2 2022”.

“We zijn verheugd dat we onze solide reputatie in het implementeren en volledig beheren van elk aspect van cloudtransformatie kunnen toevoegen aan de uitmuntendheid van Insight om klanten te helpen de complexiteit van hun digitale groei te verlichten”, zegt Anil Singh, CEO en medeoprichter van Hanu. “Nu we onze bedrijven samenbundelen, kijken we uit naar extra capaciteit voor onze cloudactiviteiten, een groter klantenbestand en een uitbreiding van de dienstverlening vanuit India.”

Beide bedrijven beschikken over meerdere geavanceerde Azure-oplossingscompetenties en hebben talrijke awards ontvangen, waaronder: Microsoft 2021 Worldwide Migration to Azure Partner of the Year, 2021 U.S. Application Modernization Partner of the Year, 2021 India Technology Partner of the Year voor Azure, 2020 U.S. Partner of the Year en 2020 U.S. Partner of the Year voor Azure Data Estate Modernization.

“De overstap naar de cloud blijft wereldwijd in een hoog tempo versnellen en in alle sectoren behoren Microsoft Cloud-oplossingen tot de favoriete technologieën voor de digitale transformatie van bedrijven”, zegt Dave Sasson, chief strategy officer bij Hanu. “De samensmelting van onze twee bedrijven zal onze strategie en ons engagement om eersteklas oplossingen op basis van de Microsoft-technologiestack aan onze wereldwijde klanten aan te bieden, verder in de hand werken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This