Zoom breidt ontwikkelaarsplatform uit met Zoom Apps SDK

23 juni 2022

Zoom Video Communications lanceert de Zoom Apps SDK (software developers kit) die ontwikkelaars de middelen en supportomgeving biedt om Zoom Apps binnen de Zoom-client te bouwen.

Dankzij de Zoom Apps SDK kunnen ontwikkelaars Zoom-klanten bereiken en kunnen gebruikers nieuwe apps ontdekken en toevoegen binnen hun account. Al meer dan 100 Zoom Apps zijn ontwikkeld door partners die de vergaderervaring versterken, met oplossingen die meetings productiever maken, samenwerking verbeteren en social networking of zelfs gaming integreren.

“Organisaties zijn continu op zoek naar hoe ze hun business verder kunnen ontwikkelen en werkprocessen kunnen verbeteren om aan klantverwachtingen te blijven voldoen. Ontwikkelaars hebben daarom een steeds grotere behoefte aan innovatieve functies en mogelijkheden van apps”, zegt Brendan Ittelson, Chief Technology Officer bij Zoom. “Met de lancering van de Zoom Apps SDK breiden we opnieuw het Zoom Developer Platform uit. Zo bieden we ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden om videocommunicatie en -samenwerking in hun ontwerpen te integreren, waardoor zakelijke werkprocessen voorgoed worden getransformeerd.”

“Het gebruik van API’s voor applicatie-integratie en innovatie is cruciaal in digitale transformatie,” aldus Irwin Lazar, President en Principal Analyst bij Metrigy. “Volgens ons onderzoek vindt ruim 84% van de IT-professionals de beschikbaarheid van API’s belangrijk voor use cases rond klant- en werknemersbetrokkenheid. De algemene beschikbaarheid van de Zoom Apps SDK maakt het eenvoudiger en sneller voor ontwikkelaars om op verschillende manieren zakelijke voordelen te creëren.”

De Zoom Apps SDK vergroot de mogelijkheden van ontwikkelaars door:

  • Het bereik van nieuwe applicaties te vergroten onder het wereldwijde, diverse publiek van Zoom;
  • Apps op te nemen in de Zoom Marketplace en in de Zoom-client waar apps zelfs tijdens een Zoom-meeting kunnen worden geïnstalleerd;
  • Nieuwe apps uit te breiden om zo samenwerking mogelijk te maken tussen verschillende Zoom-vergaderingen;
  • Interessante ervaringen te creëren voor klanten zowel binnen als buiten Zoom-meetings.

De Zoom Apps SDK is een JavaScript SDK die toegang biedt tot data en klantfeatures zoals het instellen van virtuele achtergronden, terwijl ook de app-context voor de interactie kan worden aangeboden. Deze context wordt bepaald door gebruiker en meeting te herkennen via identifiers. Deze identifiers kunnen worden gebruikt met een uitgebreide set API-endpoints van het Zoom Developer Platform, waaronder REST API’s en Webhooks om de app-ervaring te verrijken.

Met de Zoom Apps SDK kunnen bedrijven de betrokkenheid vergroten binnen Zoom-meetings en in het Zoom-venster op het bureaublad voor niet-synchrone samenwerking.

“In dit nieuwe tijdperk van hybride werken, gebruiken bedrijven meer apps dan ooit om samen te werken vanaf iedere locatie,” zegt Ketan Kittur, Vice President, Product Management bij Box. “Klanten willen dat al hun favoriete apps veilig en naadloos samenwerken. Met de Zoom Apps SDK hebben we de Box-app voor Zoom ontwikkeld, die onze duizenden gezamenlijke klanten in staat stellen zonder probleem op de twee platforms te werken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This