Igepa verbetert met Boomi Atomsphere de externe gebruiksvriendelijkheid én interne efficiency

22 juni 2022

Igepa, totaalleverancier van print- en signmedia en bijhorende technologie en diensten, maakt gebruik van Boomi’s iPaaS-platform om de gebruiksvriendelijkheid voor klanten en leveranciers te verbeteren, en de efficiëntie van interne bedrijfsprocessen te versterken. Het Boomi-platform speelt zo een belangrijke rol in Igepa’s bedrijfsstrategie om middels digitalisatie toekomstbestendig te blijven. 

In de bedrijfsstrategie staat de verbetering van de gebruiksvriendelijkheid voorop. “Vroeger belden of mailden de mensen ons met hun orders, maar tegenwoordig willen ze alles online doen”, zegt David Vanhaelst, Logistics Manager bij Igepa. “We willen hen die mogelijkheid geven, en wel op een zeer gebruiksvriendelijke manier. Ook willen we onze klanten tijdig voorzien van de juiste data, zoals actuele productvoorraad en levertijden. Maar onze interne interfaces zijn ingericht op efficiëntie en interne rapportage, niet op gebruiksvriendelijkheid vanuit het perspectief van de klant of leverancier.” Igepa koos er daarom voor de klantinterfaces te scheiden van het interne ERP-systeem. Dit leidde tot een noodzaak voor een middleware-oplossing.

Het Boomi-platform, dat in samenwerking met Boomi-partner B-flow werd geïmplementeerd, beantwoordde perfect aan de behoeften van Igepa door zijn cloud-native, low-code architectuur, die krachtige prestaties moeiteloos koppelt aan gebruiksgemak. “Met Boomi kunnen we omgaan met de complexe logica in onze tools en tegelijkertijd aanpassingen doen zonder volledig afhankelijk te zijn van IT-partners”, aldus Vanhaelst. Door de beter geïntegreerde processen verloopt alles nu ook sneller en efficiënter en wordt change management na nieuwe integraties veel eenvoudiger.

Schaalbare basis voor connectiviteit

Een tweede doel van Igepa’s digitalisatiestrategie is de gedeeltelijke ontmanteling van het ERP-systeem. De toevoeging van het Boomi AtomSphere platform zorgt er namelijk voor dat specifieke functies voortaan door andere toepassingen kunnen worden beheerd zonder enige impact op de kwaliteit van de data en processen.

“We kunnen bijvoorbeeld veel efficiënter werken als we warehouse management niet in een generiek ERP-systeem beheren, maar in een apart systeem dat specifiek is ontworpen voor bedrijven zoals het onze.” 

Zo vervult Boomi Atomsphere een steeds centralere en crucialere rol binnen het bedrijf, besluit Vanhaelst: “Vroeger was het ERP-systeem de spil van onze infrastructuur, nu is dat Boomi Atomsphere geworden. Dit platform is een perfecte basis voor connectiviteit, die mee kan groeien met het bedrijf.”

Lees hier meer over hoe Igepa hun digitale ecosysteem versterkt met Boomi.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This