Gartner positioneert Dynatrace als leider in Magic Quadrant APM & Observability

17 juni 2022

Dynatrace, specialist in software intelligence, is door Gartner gepositioneerd als leider in het 2022 Magic Quadrant for Application Performance Monitoring (APM) and Observability. Gartner plaatste Dynatrace in de verst gevorderde positie voor ‘Completeness of Vision’, waarbij criteria als innovatie, marktinzicht en het vermogen om aan de klantbehoeften te voldoen worden meegenomen. 

Dit Magic Quadrant is een aanvulling op het 2022 Gartner Critical Capabilities for Application Performance Monitoring and Observability Report, waarin Dynatrace de hoogste scores kreeg in 4 van de 6 use cases.

Vergaande observatiefuncties

De observatiefuncties van het Dynatrace-platform gaan verder dan metrieken, logs en trace’s. Ze verwerken namelijk ook data over de gebruikerservaring, runtime securitydata en data van de nieuwste open-source standaarden, zoals OpenTelemetry. Davis, de AIOps-engine van het Dynatrace-platform, verwerkt alle data in realtime, controleert de volledige stack op systeemdegradatie, prestatie-anomalieën en securitylekken en levert nauwkeurige geprioriteerde antwoorden op basis van hun zakelijke impact. Tevens automatiseert het platform de foutgevoelige, handmatige taken, zoals continuous discovery, proactieve anomaliedetectie en optimalisatie tijdens de gehele softwarelevenscyclus. Met als doel het aantal routinematige handmatige taken drastisch te verminderen en DevSecOps-teams beter in staat te stellen foutloze en veilige digitale interacties te garanderen.

Twaalfde keer Leader

“Het is een eer om zo erkend te worden door Gartner”, zegt Steve Tack, SVP van Product Management en Dynatrace. “Gartner heeft dit Magic Quadrant al twaalf keer gepubliceerd, waarbij Dynatrace als enige leverancier elke keer tot Leader is benoemd. Ik geloof dat dit een bewijs is van onze duurzame innovatie en het vermogen om te anticiperen op de markt door continu klantwaarde te blijven leveren in een sterk veranderende markt. Sinds de markt gemigreerd is naar hybride multicloud-omgevingen, is de data en de complexiteit die door deze clouds worden gegenereerd exponentieel gegroeid. Onze focus op het leveren van exacte antwoorden en intelligente automatisering vanuit data stelt onze klanten in staat hun clouds goed te gebruiken, de cloudcomplexiteit te minimaliseren, de adoptie van cloud-native technologieën te versnellen en digitale transformatie te versnellen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This