Magic Quadrant van Gartner: goede beoordelingen van Rockwell Automation en Plex Systems voor Manufacturing Execution Systems (MES)

16 juni 2022

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, is met het FactoryTalk ProductionCentre door Gartner uitgeroepen tot ‘Visionary’ in het Gartner Magic Quadrant voor Manufacturing Execution Systems (MES). Plex Systems, vorig jaar overgenomen door Rockwell Automation werd dankzij het Smart Manufacturing Platform MES in datzelfde quadrant uitgeroepen tot ‘Leader’. 

Rockwell is van mening dat de positionering in het 2022 Gartner Magic Quadrant voor Manufacturing Execution Systems een goede weerspiegeling is van haar snel groeiende marktaandeel en bovendien een erkenning voor de kwaliteit van het MES-portfolio. Klanten van Rockwell kunnen profiteren van een compleet scala van oplossingen voor een groot aantal industriële sectoren.

“Wij erg tevreden over de beoordeling van het MES-portfolio van Rockwell in het 2022 Gartner Magic Quadrant-rapport”, zei Brian Shepherd, senior vice-president voor Software & Control bij Rockwell Automation. Hij merkte op dat de omschrijving van een MES-systeem door Gartner nu veel uitgebreider is dan de traditionele definitie en ook veel meer functionaliteit omvat: van bedrijfsprocessen op ondernemingsniveau tot en met engineering-systemen en productie-automatisering. 

“De FactoryTalk-oplossing van Rockwell Automation wordt erkend als ‘Visionary’ dankzij de baanbrekende aansturing van MES-functies”, vervolgt Shepherd. “De positionering van Plex als ‘Leader’ laat ook zien wat de impact en de waarde van het Smart Manufacturing Platform voor klanten is. We vinden dat de erkenning van het uitgebreide portfolio van Rockwell door Gartner eens te meer de synergie van ons aanbod aantoont.”

Het volledige portfolio van Rockwell voor industriële automatisering en digitale transformatie in de industrie omvat oplossingen van Plex Systems en het FactoryTalk ProductionCentre met mogelijkheden voor Manufacturing Execution, Quality Management, Supply Chain Planning, Production Monitoring en Enterprise Resource Planning. FactoryTalk ProductionCentre biedt uitgebreide functies en functionaliteit die worden vereist in sterk gereguleerde sectoren. Plex biedt het enige single-instance, multi-tenant SaaS-productieplatform. De meer dan 700 klanten verwerken daarmee meer dan acht miljard transacties per dag. Het complete portfolio voor productiemanagement van Rockwell Automation biedt een breed scala van oplossingen, waarmee industriële bedrijven hun digitale transformatie kunnen realiseren en versnellen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This