Acronis komt met kant-en-klare oplossing voor preventie van gegevensverlies

14 juni 2022

Acronis, specialist op het gebied van cyberbescherming, komt met het nieuwe Advanced Data Loss Prevention (DLP)-pakket voor Acronis Cyber Protect Cloud, een baanbrekende oplossing die managed service providers (MSP’s s) en bedrijven van elke omvang beschermt tegen datalekken. Bovendien vergt de implementatie van de oplossing geen maanden en er is voor het onderhoud geen uitgebreide training vereist. 

Op basis van tientallen jaren ervaring met gegevensbescherming voor MSP’s verwijdert deze uitbreiding de voornaamste obstakels die een bredere ingebruikname van DLP-oplossingen in de weg staan, namelijk het slopende proces van uitrollen en omslachtige, alsmaar doorgaande administratieve handelingen.  

Al jaren worstelen organisaties met het beschermen van gevoelige gegevens tegen ongeautoriseerde toegang via aanvallen van buitenaf of interne risico’s zoals foutieve IT-configuraties en menselijke fouten. Slechts een handvol grote bedrijven beschikte over de middelen om zich alle complexiteit, hoge implementatiekosten en andere belangrijke obstakels te kunnen veroorloven die gepaard gaan met het in gebruik nemen van DLP. Dat is dan ook de reden dat de wereldwijde DLP-markt volgens Industry Analysts Inc. in 2026 naar verwachting meer dan USD 6 miljard zal bedragen.

De 2021 Gartner Market Guide for Data Loss Prevention vermeldt het volgende: “Kleine en middelgrote organisaties worstelen vaak met het implementeren en toepassen van DLP-tools. Advisering en beheerde DLP-services kunnen een oplossing bieden als het gaat om het beheren van tools, maar ze zijn geen vervanging van interne kennis over gegevens en het nemen van verantwoordelijkheid voor risico’s door business units.”

Lawrence Troemel, President van NobleTec: “Veel klanten waar we dagelijks mee werken, slapen slecht omdat ze bang zijn dat hun financiële cijfers of klantgegevens tevoorschijn komen bij zoekopdrachten op Google. En dat houdt ook ons wakker. We willen hen helpen dat gat te dichten, maar het is bijzonder moeilijk om dat binnen korte tijd op rendabele wijze voor elkaar te krijgen, zeker wanneer een nieuwe klant ons benadert na een grote inbreuk.”

Acronis Advanced DLP

De integratie van op gedrag gebaseerde DLP-functionaliteit in het Acronis Cyber Protect Cloud-platform zorgt voor uniforme gegevensbescherming, cybersecurity en beheermogelijkheden voor alle systemen, gegevens en workloads, waar die zich ook mogen bevinden. Dat biedt een ongekend aantal mogelijkheden voor cyberbescherming voor het gehele framework van NIST-cybersecurity, van identificatie tot herstel, om de bedrijfscontinuïteit te beschermen tegen cybercriminelen, interne bedreigingen of technologische fouten.

Early Access-versie van Acronis Advanced DLP:

  • Beschermt gevoelige gegevens die worden verzonden via een scala aan verbindingen tussen gebruikers en systemen, zoals instant messaging en randapparatuur.
  • Gebruikt dezelfde gemeenschappelijke Acronis Cyber Protect Cloud-console en -agent voor de zichtbaarheid en classificatie van gegevens.
  • Biedt kant-en-klare sjablonen voor gegevensclassificatie voor veelgebruikte regelgevingskaders zoals AVG, HIPAA en PCI DSS.  
  • Zorgt voor doorlopende monitoring van DLP-incidenten met meerdere opties voor beleidshandhaving, met doorlopende geautomatiseerde beleidsaanpassingen voor specifieke bedrijfsaspecten.
  • Biedt krachtige audit- en loggingmogelijkheden, zodat beheerders effectief kunnen reageren op DLP-gebeurtenissen en forensisch onderzoek kunnen uitvoeren na een inbreuk.

Met één platform en één agent die deze uitermate toegankelijke vorm van DLP mogelijk maken, kunnen zowel MSP’s als bedrijven profiteren van een snellere, gemakkelijkere implementatie en time-to-value, waarbij de meestvoorkomende bedreigingen voor gegevens worden vermeden. Deze voordelen gelden ook voor grotere organisaties die onmiddellijk bescherming nodig hebben en tegelijkertijd op zoek gaan naar complexere en geavanceerdere DLP-programma’s met implementatierondes die meerdere jaren bestrijken. 

Acronis Early Access Program

Deze nieuwe Advanced DLP-technologie is nu beschikbaar in een Early Access Program via Acronis Cyber Protect Cloud. Bestaande klanten en partners van Acronis die van het platform gebruikmaken, kunnen de oplossing kosteloos inrichten en uitproberen. 

Voor organisaties die nog niet bekend zijn met Acronis en het platform, is het Acronis Cyber Protect Cloud-platform met Advanced DLP ook als een gratis proefversie beschikbaar. 

Meer informatie over het bedrijf en het platform is te vinden op www.acronis.com.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This