RoboRana is eerste Belgische USN partner van UiPath

14 juni 2022

Intelligent process automation-specialist Roborana is door UiPath benoemd tot USN Partner. Met dat certificaat beloont de RPA-ontwikkelaar partnerbedrijven die over de hele lijn gecertificeerd zijn, beschikken over sterke RPA-vaardigheden en die hun klanten zowel referenties als best practices kunnen voorleggen. RoboRana is de eerste volledig Belgische organisatie die deze titel krijgt.

UiPath lanceerde in 2020 het USN, kort voor UiPath Services Network, om zakenpartners te helpen om de kracht van hyperautomation optimaal te benutten. Via USN kunnen deze partners een beroep doen op opleidingen, certificaties en marketingtrajecten. Het USN-certificaat wordt uitgereikt aan organisaties die een hoge kennis hebben op het vlak van robotic process automation (RPA) en reeds vele succesverhalen bij klanten op hun conto schreven.

Doorgedreven partnerschap

Ruben Vermaercke, business unit manager bij RoboRana.

​RoboRana is de eerste volledig Belgische partner die dit USN-certificaat behaald heeft. Het certificaat is het bewijs dat klanten van RoboRana de garantie krijgen dat ze voor alle zaken omtrent UiPath optimaal bijgestaan worden. Bovendien is alle expertise van RoboRana in België gevestigd, wat van de intelligent process automation-specialist de meest aangewezen lokale partner maakt.

Voor Ruben Vermaercke, business unit manager bij RoboRana, is het USN-partnerschap belangrijk binnen het kader van levenslang en -breed leren van het team. “We zijn een servicebedrijf en willen natuurlijk de beste diensten leveren aan onze klanten. Dat willen we echter ook doen voor onze partners, zoals UiPath. Dat is onze sterkte: We staan in voor onze klanten én onze partners omdat we hun technologie op de juiste manier willen implementeren. Dat kan enkel via een doorgedreven partnerschap, waarvan het USN partnerschap een mooie bekroning is.”

Pionier

RoboRana is een pionier op vlak van automatisatie, van artificiële intelligentie tot intelligent document processing en het spotten van opportuniteiten voor verdere automatisatie bij klanten. De USN-erkenning versterkt die rol verder, dankzij vroege toegang tot nieuwe features. “Wanneer een update gelanceerd wordt, zijn wij daar al mee vertrouwd dankzij de nodige opleiding en certificaten. Zo kunnen we voortdurend kort op de bal spelen en onze klanten steeds optimaal helpen bij nieuwe functionaliteiten”, besluit Vermaercke.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This