Cegeka versterkt public cloud-capaciteiten door krachtenbundeling met DexMach

8 juni 2022

Het Europese IT-bedrijf Cegeka neemt alle aandelen over van Microsoft Azure Expert MSP DexMach. Dankzij de overname bouwt Cegeka zijn activiteiten op vlak van cloud, en public cloud in het bijzonder, verder uit. DexMach is 1 van de 3 Azure Expert MSP’s in België en combineert dat met 8 Microsoft Advanced Specializations. In 2020 won het nog de Microsoft Partner of the Year Award. Er worden geen financiële details vrijgegeven over de overname.

“Cegeka heeft een uitgekiende hybrid cloud strategie, met een belangrijke positie voor de public cloud. In de huidige digitale transformatie neemt de public cloud een steeds belangrijkere positie in. De overname van DexMach past dan ook perfect in het plaatje om onze positie op vlak van public cloud verder te versterken”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. DexMach wordt het Center of Excellence van Microsoft Azure binnen de Cegeka-groep en zal in eerste instantie als een aparte entiteit fungeren.

“Deze overname betekent ook een forse versterking van onze positie op het vlak van public cloud in Nederland. De expertise van DexMach biedt ons mogelijkheden om onze cloudcapaciteiten verder te ontplooien en de Nederlandse klanten te ondersteunen in hun migratie naar de cloud”, zegt Karim Henkens, Managing Director van Cegeka Nederland.

DexMach, met hoofdzetel in het Oost-Vlaamse Temse, is in België dé innovatieve expert op vlak van Microsoft Azure. Het bedrijf beschikt over de nodige expertise en ervaring in het ontwikkelen van schaalbare cloudomgevingen volgens de meest geavanceerde standaarden en de strengste kwaliteitvereisten op vlak van cybersecurity.

“De krachtenbundeling tussen DexMach en Cegeka biedt ons de mogelijkheid om onze om onze klanten op grotere schaal en binnen een breder service portfolio te bedienen. Binnen de Cegeka-groep krijgen we nu de kans om onze expertise verder te ontwikkelen en te laten groeien in een grote Europese organisatie”, zegt Kurt Van Hoecke, CEO van DexMach.

Cegeka trekt resoluut de kaart van nieuwe technologieën. We geloven sterk in wat we de ‘trinity of innovation’ noemen: het samenspel tussen 5G, Artificial Intelligence en hybrid cloud. “De verregaande public cloud expertise van DexMach is een troef die we kunnen inzetten om onze torenhoge ambities waar te maken”, besluit Stijn Bijnens.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This