Salesforce in zee met TikTok voor uitbreiding social commerce aanbod

3 juni 2022

Salesforce is een samenwerking gestart met TikTok om het voor bedrijven die gebruik maken van Salesforce Commerce Cloud, gemakkelijker te maken de TikTok-community te bereiken. Zo maakt de samenwerking het onder andere mogelijk te adverteren naar gebruikers én producten beter vindbaar te maken. Het partnership is de nieuwste investering in het Commerce Cloud-platform, om bedrijven te helpen de social media-savvy doelgroep te bereiken.

Bijna 1 op de 10 aankopen vindt plaats via social media en dat aantal blijft stijgen. Nu sociale media voor digitale aankopen, ook wel social commerce genoemd, een steeds belangrijker kanaal wordt, biedt deze samenwerking bedrijven de kans om social shoppers te begrijpen en gepersonaliseerde content te creëren voor de 1 miljard maandelijkse gebruikers van TikTok. Dit geeft consumenten meerdere mogelijkheden om in contact te komen met hun favoriete merken.

“TikTok is de thuisbasis van een nieuw soort winkelervaring waar community, entertainment en verkoop samenkomen. Hierdoor ontstaan unieke mogelijkheden om met consumenten te connecteren en impactvolle resultaten te behalen,” zegt Melissa Yang, verantwoordelijke ecosysteem partnerschappen bij TikTok. “ We zijn verheugd om samen te werken met Salesforce om het voor online verkopers een stuk makkelijker te maken om gevonden te worden en op een authentieke manier contact te leggen met de TikTok-community.”

De samenwerking maakt het voor bedrijven mogelijk om hun aanwezigheid op TikTok te versterken door:
Het aanwakkeren van verkoop met geautomatiseerde, slimme product feeds. Bedrijven kunnen hun producten met één klik op TikTok publiceren via een breed scala aan advertentie-oplossingen, waarbij bestaande Commerce Cloud-catalogi op TikTok worden gesynchroniseerd.

Het leveren van vergaande personalisatie en efficiënte conversie van advertenties. Met TikTok Pixel kunnen online verkopers snel en eenvoudig de advertentieprestaties analyseren en campagnes optimaliseren om producten beter vindbaar te maken. Met Advanced Matching kunnen verkopers TikTok-advertenties ook beter op elkaar afstemmen en doelgroepen opbouwen voor retargeting, oftewel om kopers te bereiken die al eerder de website hebben bezocht.
Het verbeteren van de klantervaring. Met dynamische video- en beeld-advertenties kunnen verkopers een nieuw publiek inspireren via verschillende kanalen.

“Shoppen via social media wordt naar verwachting steeds populairder nu mensen daar meer tijd doorbrengen”, zegt Roel Naessens, Regional VP Marketing Cloud en Commerce Cloud bij Salesforce in België. “Voor merken biedt dit een kans om hun online aanwezigheid uit te breiden op die plaatsen waar hun klanten zich bevinden en juist daar producten onder de aandacht te brengen of hun doelgroep te inspireren. We hebben al grote stappen gezet om merken te helpen connecteren met hun klanten via social media zoals Facebook en Instagram. Daar voegen we nu TikTok aan toe om verkopers een nieuw verkoopkanaal te bieden binnen Salesforce Commerce Cloud.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This