SPE voor migratie gebouw- en industriesystemen van fieldbus naar Ethernet

7 juni 2022

Panduit introduceert nieuwe Single Pair Ethernet (SPE) kabels voor de ondersteuning van gebouwautomatisering en industriële automatisering. Deze wereldwijd leverbare kabels ondersteunen zowel fieldbus-besturingen als Ethernet, om in de toekomst op een eenvoudige wijze te kunnen migreren naar een intelligente infrastructuur via applicatie- en apparatuurupgrades. 

SPE-koperkabel 

Ethernet is het gestructureerde bekabelingsplatform met een protocolonafhankelijke fysieke laag die te valideren is voordat netwerkapparatuur wordt geïnstalleerd. Voor het toenemend aantal toepassingen dat nodig is om industrie 4.0, het Internet of Things (IoT) en slimme gebouwen te realiseren, maakt Panduit’s single pair (SPE) koperkabel datatransmissiesnelheden tot 10 Mb/s mogelijk. Inclusief de stroomvoorziening met een vermogen tot 52 W over de gebruikelijke afstanden van 100 m en maximale kabellengtes tot 1000 m.

Table  Description automatically generated

Nieuwe Panduit-kabels voor Single Pair Ethernet

De digitale transformatie van industriële toepassingen vereist architecturen die netwerkverbindingen tussen alle componenten mogelijk maken, zodat data zowel lokaal als centraal beschikbaar is voor analyses om processen te kunnen verbeteren. Ethernet is de technologie die netwerkbeveiliging verbetert en de flexibiliteit en zichtbaarheid van apparaten verhoogt, om organisaties in staat te stellen hun kennis en netwerktools te standaardiseren.

“Single Pair Ethernet-infrastructuur wordt een steeds populairder alternatief voor het verbinden en integreren van systemen in slimme gebouwen en voor industriële automatisering,” zegt Mike Vermeer, Engineering Development Strategist van Panduit. “Naarmate gebouweigenaren en fabrikanten verder naar de toekomst kijken, wordt de optie om infrastructuur te hergebruiken steeds interessanter. Dan kunnen ze hun analoge, seriële en bestaande communicatietoepassingen eenvoudig laten evolueren naar een uniform Ethernet-netwerk.”Tegelijkertijd met de introductie van deze SPE-kabels hebben Panduit en Fluke Networks een nieuw whitepaper uitgebracht: ‘Evolving Building, and Industrial Fieldbus to a Unified Ethernet Infrastructure’. Dit whitepaper belicht de meest voorkomende fieldbustoepassingen voor gebouwautomatisering en industriële automatisering en laat zien hoe deze in de toekomst te migreren zijn naar Single Pair Ethernet. Bezoek voor meer informatie over Single Pair Ethernet: www.panduit.com.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This