Technische Universiteit van Chalmers kiest Lenovo- en NVIDIA-technologie voor Zweedse nationale supercomputer

2 juni 2022

Lenovo heeft vandaag aangekondigd dat de Chalmers University of Technology de technologie-infrastructuur van Lenovo en NVIDIA gebruikt om haar grootschalige computerbron, Alvis, van stroom te voorzien.

In het kader van het project is een geclusterd computersysteem voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie (AI) en Machine Learning (ML) geleverd en geïmplementeerd, in wat Lenovo’s grootste HPC-cluster (High Performance Computing) voor AI en ML in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika is.

Alvis (oud-Noors voor ‘alwetend’) is een nationale supercomputerbron binnen de Zweedse nationale infrastructuur voor computers (SNIC). Het begon aanvankelijk in 2020 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een capaciteit die grotere onderzoekstaken op een bredere schaal kan oplossen. Het computersysteem, dat wordt gefinancierd door de Knut and Alice Wallenberg Foundation, wordt geleverd door Lenovo en bevindt zich aan de Chalmers University of Technology in Göteborg, de thuisbasis van het grootste onderzoeksinitiatief van de EU, Graphene Flagship.

Dankzij het samenwerkingsproject kan elke Zweedse onderzoeker die zijn wiskundige berekeningen en modellen wil verbeteren, gebruik maken van de diensten van Alvis via het aanvraagsysteem van SNIC, ongeacht het onderzoeksgebied. Dit ondersteunt onderzoekers die al gebruikmaken van machinaal leren om complexe problemen te analyseren, en onderzoekers die het gebruik van machinaal leren onderzoeken om problemen binnen hun vakgebied op te lossen, met het potentieel om te leiden tot baanbrekend academisch onderzoek op gebieden zoals quantumcomputing en datagestuurd onderzoek voor gezondheidszorg en wetenschap.

Lees meer over het Alvis project hier.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This