Submer en RNT Rausch kondigen samenwerking rond immersion cooling aan

2 juni 2022

RNT, leverancier van server- en opslagoplossingen, heeft vandaag zijn samenwerking met Submer Technologies aangekondigd Submer biedt actieve enkelfasige Immersion Cooling aan servers en opslag en de samenwerking stelt klanten in staat om RNT’s, Tormenta Varioscaler Server en BigFoot Storage System’s op een duurzame en milieuvriendelijke manier koel te houden.

Submer biedt actieve enkelfasige Immersion Cooling.

Immersion Cooling is een techniek die wordt gebruikt om componenten van IT-apparatuur te koelen en bestaat uit het onderdompelen van de computercomponenten in een thermisch geleidende en diëlektrische vloeistof. Door deze praktijk worden de apparaten gekoeld en wordt warmte overgedragen van de bron naar de vloeistof. Immersion Cooling zou onderdeel moeten zijn van elke IT-implementatiestrategie en zal de standaard worden in moderne en toekomstige datacenters.

Traditioneel heeft computerhardware sinds het begin van de jaren zestig onderdompelingskoeling ondergaan, waarbij enkele van de eerste supercomputers volledig werden ondergedompeld in een diëlektrische vloeistof. Tegenwoordig wordt de methode steeds populairder bij datacenters die op zoek zijn naar innovatieve manieren om kosten te verlagen, ruimte te besparen en de rekencapaciteit te vergroten. Traditionele koelmethoden brengen hoge kosten met zich mee op het gebied van energieverbruik, watergebruik, onroerend goed, ecologische voetafdruk en meer. Voor veel bedrijven betekent dit dat ze niet alleen veel geld gaan besteden aan deze middelen, maar ook aan vastgoed en het beheer van datacenters.

Dompelkoeling om kosten te besparen

Door de samenwerking tussen Submer en RNT kunnen bedrijven van elke omvang hun eigen datacenter bijna overal inzetten. Een kleine ruimte is voldoende om de oplossingen te huisvesten en er zijn geen airconditioningsunits nodig om servers te koelen, of dure en geavanceerde brandblussystemen. De kamer zou eenvoudige toegangscontrole voor slechts één persoon nodig hebben, evenals af en toe elektrische aanpassingen om deze veilig te houden.

Een luchtgekoelde omgeving heeft tot tien keer meer ruimte nodig in vergelijking met een onderdompeling gekoelde omgeving. Bovendien worden de apparaten op één plaats opgeslagen in de Immersion Cooling-oplossing, wat betekent dat er minder ruimte nodig is en minder kosten voor onroerend goed en middelen. In wezen kunnen bedrijven hun eigen datacenter ontwerpen met een volledig op maat gemaakte oplossing die is gebouwd volgens hun specificaties. Dit betekent dat traditionele datacenters die enorme hoeveelheden ruimte en middelen nodig hebben om te draaien, in de nabije toekomst achterhaald zullen zijn.

Dompelkoeling om de planeet te redden

Immersiegekoelde datacenters zijn extreem energiezuinig. Bedrijven met Immersion Cooling-datacenters kunnen niet alleen het water uit de pods hergebruiken, maar ook de warmte om zo min mogelijk afval te veroorzaken. Er is ook de mogelijkheid om meer pods in vloeistof te koelen dan op een rack, wat resulteert in lagere energiekosten, wat op zijn beurt de CO2-voetafdruk van een bedrijf vermindert.

Voor RNT begint duurzaamheid bij de hardware en het bouwen van de server. Het bedrijf maakt alleen gebruik van componenten en werkt altijd samen met leveranciers die de meest duurzame optie zijn en zorgt er tevens voor dat servers op de meest milieuvriendelijke manier worden vervoerd. Daarom zijn zowel de Tormenta Varioscaler- als de BigFoot Storage-oplossingen duurzame opties voor bedrijven die hun activiteiten willen transformeren.

Bedrijven die server- en opslagoplossingen met Immersion Cooling-systemen kunnen inzetten, zullen ook kunnen profiteren van de computeromgevingen met een hogere dichtheid die Submer zal bieden, waardoor ze een voorsprong hebben op hun concurrentie en tegelijkertijd de efficiëntie verhogen.

“Verder gaan dan traditionele normen en de status-quo in twijfel trekken, maakt deel uit van ons DNA en we zijn altijd op zoek naar slimme manieren om de dichtheid en prestaties te verhogen, duurzamer te worden en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Het verdrinken van hoogwaardige elektronische apparaten in een vloeistof was echter een gouden regel die ik nooit in twijfel wilde trekken of zelfs maar overtreden. Dit scenario beschrijft perfect de situatie waarmee de hele IT-sector wordt geconfronteerd. We moeten accepteren dat alles mogelijk is en dat we moeten heroverwegen hoe IT werkt en hoe datacenters worden gebouwd. Ik kijk er naar uit om veel Submer-pods te vullen met onze server- en opslagoplossingen en het datacenterlandschap opnieuw vorm te geven”, aldus Sebastian Nölting, CEO van RNT.

“Deze samenwerking stelt RNT Rausch en Submer in staat om een ​​complete en duurzame HPC turnkey-oplossing aan te bieden die specifiek is ontworpen voor de behoeften van de klant. Door samen te werken, zorgen we ervoor dat klanten gemakkelijk toegang hebben tot technologie die uitdagingen op het gebied van dichtheid en ruimte oplost en hen ook helpt hun impact op het milieu te verminderen. Dergelijke partnerschappen zijn van vitaal belang voor de toekomst van de industrie”, zegt Daniel Pope, CEO en medeoprichter van Submer.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This