Trend Micro kiest David Moens als Head of Channel & Marketing voor Belux

31 mei 2022

Trend Micro, wereldwijd marktleider op het gebied van cybersecurity, stelt David Moens aan als Head of Channel & Marketing in België en Luxemburg. Met achttien jaar ervaring in de IT-wereld zal Moens een team aansturen dat het partnerkanaal van Trend Micro in de Belux ondersteunt om de toegevoegde waarde van producten naar de eindklant te vertalen.

David Moens begon zijn carrière in de bankwereld, van waaruit hij na enkele jaren de overstap maakte naar Tech Data. In 2014 leerde hij als Channel Manager bij Check Point de kant van de vendor kennen, een rol die hij tot voor kort ook bij Palo Alto Networks vervulde. Sinds mei 2022 is Moens officieel aan de slag bij Trend Micro, in zijn rol om het channel- en marketing team aan te sturen in België en Luxemburg.

David Moens van Trend Micro Belux

“Het is een eer om het channel- en marketingluik van Trend Micro in de Belux te mogen uitbouwen. Al na het eerste telefoongesprek was ik ervan overtuigd dat ik deze kans moest grijpen”, zegt Moens. “De opvallend sterke investeringen van Trend Micro in het kanaal waren voor mij de grootste trigger om voor dit bedrijf te kiezen. Bovendien is het geen toeval dat Trend Micro steeds meer lof krijgt in de belangrijkste analyserapporten zoals Gartner.”

Ook Steven Heyde, Regional Director Benelux bij Trend Micro, voelde meteen dat er chemie zat in de samenwerking. “David kent de klappen van de zweep en heeft ervaring opgedaan bij vendoren die via het kanaal gegroeid zijn. Daardoor is hij de juiste persoon om ons team aan te sturen. We zochten iemand die zich niet alleen als een vis in het water voelt in het kanaal, maar ook uitdagende situaties naar z’n hand kan zetten. Daarnaast komt onze visie op samenwerken met partners volledig overeen.”

Partners proactief ondersteunen

Vanuit zijn nieuwe rol wil David Moens een toegevoegde waarde voor de (bestaande en nieuwe) Trend Micro-partner bieden. Hij is ervan overtuigd dat de klassieke manier van werken plaats moet ruimen voor een proactieve vorm van businessontwikkeling. “Je merkt dat er bij veel partners vraag is naar informatie en kennis. Zeker sinds de impact van COVID-19 is goede begeleiding heel belangrijk geworden. Daarom willen we het kanaal niet alleen reactief benaderen, maar ook proactief. In plaats van met hetzelfde verhaal naar elke partner te stappen, gaan we op basis van hun individuele sterke en te ontwikkelen punten bekijken hoe we ons aanbod op een waardevolle manier aan hun portfolio kunnen vasthaken”, zegt Moens.

“Voor mij zijn channelpartners in de IT-cyclus een cruciale schakel met de eindklant, maar ook het kanaal is aan het evolueren. De trein bolt almaar sneller en wij moeten ervoor zorgen dat onze partners die trein niet missen.” Steven Heyde vult aan: “Trend Micro is niet meer hetzelfde bedrijf als dertig jaar geleden. Intern weten we uiteraard heel goed wat onze oplossingen kunnen doen en David zal ons helpen om dat verhaal sterker in de markt zetten, zodat we het bestaande portfolio van een partner efficiënter en interessanter kunnen maken.”

Een belangrijk onderdeel in deze evolutie is Trend Micro One, een uniform platform voor cybersecurity waar steeds meer partners binnen het ecosysteem zich bij aansluiten. “We beseffen dat Trend Micro niet de enige speler op de markt is. Trend Micro One zorgt daarom voor de bredere koppeling naar het ecosysteem. We willen de bestaande oplossingen van klanten niet zomaar over boord gooien, maar een open platform bieden waarop ze hun producten kunnen aansluiten en waarmee ze snel een beter begrip van hun cyberrisico’s zullen krijgen”, besluit David Moens.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This