HRTech-bedrijf Deel introduceert nieuwe functies voor payroll en compliance platform

1 juni 2022

Deel, een HRTech startup die middels haar platform alle administratieve en juridische zaken omtrent het aannemen van remote personeel vergemakkelijkt, zoals contracten en betalingen, introduceert een nieuwe set gratis functies voor haar Global Hiring Toolkit. Met de nieuwe tools wil Deel wereldwijd bedrijven helpen om beter geïnformeerde wervingsbeslissingen te nemen en de samenwerking, efficiëntie en kostenoptimalisatie tussen remote teams te verbeteren. Een welkome dienst, gezien de populariteit onder bedrijven om in de huidige ‘remote-first’ wereld en war on talent wereldwijd nieuwe medewerkers te werven.

Zo bleek het aantal bedrijven dat over landsgrenzen heen zocht naar nieuw personeel met meer dan 200% te zijn gestegen in 2021. Organisaties moeten zich hierop aanpassen, onder andere voor wat betreft het correct uitbetalen van lonen.

Dennis Valkema, Benelux Leader of Expansion of Deel: “De arbeidsmarkt is sinds de pandemie en de komst van nieuwe generaties definitief veranderd. Het vinden en behouden van goed en gekwalificeerd talent is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven in het komende decennium. Waarom zou je jezelf beperken tot het zoeken van talent om de hoek, als de wereld je zoekgebied zou kunnen zijn?”

Deel heeft als doel om het wervingsproces van remote werknemers te vergemakkelijken middels haar Global Hiring Toolkit, die bestaat uit drie onderdelen. De Salary Insights tool is ontworpen om bedrijven te helpen bij het onderzoeken en benchmarken van salarissen, om zo concurrerend te zijn en binnen het aanwervingsbudget te blijven. Dankzij de database van meer dan 7.000 bedrijven over de hele wereld, hebben klanten via Deel toegang tot de markttarieven voor meer dan 50 functies met verschillende senioriteitsniveaus in meer dan 110 landen. Hiermee kunnen bedrijven beter geïnformeerde beslissingen nemen wat betreft salarissen, voor zowel fulltime werknemers als freelancers.

Voor bedrijven die fulltime werknemers willen werven, kan de tool Global Employment Comparison tool helpen bij het vergelijken van tewerkstellingsgegevens in verschillende landen, inclusief minimumloon, vakantiedagen, sec. arbeidsvoorwaarden en meer. Met de Employee Cost Calculator kunnen bedrijven tenslotte inzicht krijgen in alle kosten die gepaard gaan met het werven van medewerkers op afstand, bijvoorbeeld wat betreft sociale zekerheid.

Naast de Global Hiring Toolkit introduceert Deel ook de ‘org chart’ van Roots, een bedrijf dat in januari 2022 werd overgenomen door Deel. De org chart (of organigram) is een plug-in die is ontwikkeld om te gebruiken in Slack, met als doel de workflow binnen een bedrijf gestroomlijnd te laten verlopen. Zo kunnen werknemers o.a. hun profielen taggen met vaardigheden en expertise gebieden, waardoor het voor teamleden gemakkelijker wordt om gericht collega’s met bepaalde kennis te zoeken.

Alex Bouaziz, CEO en mede-oprichter van Deel: “Bij Deel focussen we ons op het continu blijven ontwikkelen van eenvoudige en gebruiksvriendelijke producten, die de complexiteit van internationale wervingsprocessen doorbreken. In de huidige gedistribueerde wereld en werkplek is het essentieel om slimmere wervingsbeslissingen te nemen en we zijn ontzettend blij om bedrijven hierbij te kunnen helpen. Als organisatie zijn we in 20 maanden tijd van minder dan $1 mln. naar $100 mln. licentieomzet (ARR) gegaan, wat de populariteit van ons platform voor het oplossen van de problemen omtrent remote werven onderstreept.”

De productuitbreiding volgt na een periode van aanzienlijke groei voor Deel. In oktober 2021 kondigde het bedrijf haar Series D-ronde aan geleid door Coatue, waarbij $425 mln. werd opgehaald en waarna Deel gewaardeerd werd op $5.5 miljard. Met de financiering wil Deel de toekomst van remote werken verder innoveren en vorm geven, onder andere door in de komende weken ook de Take Home Salary Calculator toe te voegen aan de toolkit. Het bedrijf heeft sinds haar oprichting in 2019 reeds 60 live-entiteiten geopend, met als doel om dit jaar 80 entiteiten te behalen en verdere uitbreidingen voort te zetten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This