Infinigate Group groeit 26% in recordjaar en breidt uit in Europa

31 mei 2022

Infinigate Group, een pan-Europese value added distributeur (VAD) van cyberbeveiligingsoplossingen, maakte deze week een recordomzet bekend van € 813 miljoen, over het afgelopen boekjaar. Met een stijging van 26% ten opzichte van het voorgaande jaar, ligt de groei van Infinigate Group op koers richting haar omzetdoelstelling van € 1,5 miljard in 2024.

Infinigate Group kende een sterke start in 2022 met de overname van value added distributeur D2B Informatique. Daarmee zette zij een belangrijke stap in haar groeistrategie, die gericht is op uitbreiding van leveranciers, fusies en overnames. Het bedrijf wil de komende jaren haar marktaandeel in Europa vergroten en haar positie verstevigen als toonaangevende distributeur van cyberbeveiligingsoplossingen- en abonnementen, waarbij zij de beste Go-To-Market-strategie wil bieden voor leveranciers van cloudbeveiliging.

De bekendmaking van de resultaten valt samen met een record voor het eerste kwartaal van het huidige boekjaar van Infinigate Group, die nu 80% van haar omzet haalt uit op abonnementen gebaseerde diensten. De resultaten volgen ook op een cruciaal jaar voor de cybersecurity-specialist, die in maart 2021 werd overgenomen door de wereldwijde investeringsmaatschappij Bridgepoint. In oktober 2021 kondigde Infinigate Group een verdere versterking van het management aan. De door de wol geverfde Julien Antoine werd aangesteld om de bedrijfsontwikkeling aan te sturen en Andreas Bechtold promoveerde tot Revenue Officer. Het personeelsbestand van Infinigate Group groeide sinds maart 2021 met 10%.

Ondertussen blijft Infinigate Group belangrijke IT-prijzen aaneenrijgen. In november 2021 nog, werd Infinigate Zweden door cyberbeveiligingsprovider Clavister uitgeroepen tot distributeur van het jaar. En alleen al dit jaar werden drie prijzen gewonnen: de Channel Excellence in de Channel Partner Awards, en de VAD IT-Security en VAD Managed Service in de IT Business Distri Awards.

Klaus Schlichtherle, CEO van Infinigate Group, zei: “Nadat we de positie van Infinigate als toonaangevende VAD in Europa al hadden geconsolideerd, hebben wij vorig jaar ons team verder versterkt en ons voorbereid op de volgende groeifase. Een gestaag toenemend aantal partnersovereenkomsten met vooraanstaande leveranciers van cyberbeveiligingssoftware, betekent meer keuze voor onze klanten, en helpt ons dé aanbieder te worden voor leveranciers van cloudbeveiliging, die hun verkoop in Europa willen stimuleren”.

Julien Antoine, Chief Business Development Officer van Infinigate, voegde daaraan toe: “Onze scherpe focus op de toegevoegde waarde vormt de kern van ons succes. Daardoor hebben we de flexibiliteit om elke klant krachtige ondersteuning op maat te bieden. Bovendien zijn we groot en ambitieus genoeg om hoogwaardige oplossingen te kunnen leveren. Op die manier bieden we leveranciers en wederverkopers het beste van twee werelden”.

“We leggen ons de komende tijd toe op het versnellen van de digitale toegevoegde waarde, met de focus op het opbouwen van sterke, langdurige relaties. Daarbij werkt het management als een verlengstuk van onze klantenteams en borgen we onze bedrijfswaarden zowel binnen onze organisatie als bij onze partners. Gezien onze groeidoelstelling is het goed om te constateren dat ervaren sales- en technische mensen ons weten te vinden”, aldus Julien Antoine.

Infinigate Group werd opgericht in 1996 en is op dit moment actief in 11 Europese landen. Zij bedient meer dan 80% van de West-Europese cyberbeveiligingsmarkt en is daarmee stevig gepositioneerd als de toonaangevende value added distributeur voor cyberbeveiliging in Europa.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This