REE Automotive kiest Plex MES van Rockwell Automation voor productie van EV-platforms in EMEA

24 mei 2022

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, heeft vandaag bekendgemaakt dat REE Automotive gebruik gaat maken van zijn Plex Manufacturing Execution System (MES). REE Automotive, een koploper op het gebied van EV-platformtechnologie, heeft gekozen voor het Plex MES van Rockwell Automation ter ondersteuning van zijn sterk gedigitaliseerde productie-activiteiten. Het bedrijf hoopt in 2023 klaar te zijn voor de start van de productie.

Het cloudgebaseerde Plex MES wordt dit jaar uitgerold op de locatie van REE Automotive in Coventry (UK). De fabriek krijgt een capaciteit van 10.000 voertuigsets (40.000 REEcorners). Op basis van de wereldwijde uitbreidingsplannen van het bedrijf wordt verwacht dat spoedig meer locaties zullen volgen, waaronder die in Austin, Texas (VS). Deze locatie zal volgend jaar operationeel zijn en krijgt een totale capaciteit van 20.000 voertuigsets in 2023.

De mogelijkheden die door het Plex Smart Manufacturing Platform worden geleverd, vormen een ideale basis voor REE Automotive; niet alleen voor de eerste fabriek in Groot-Brittannië, maar ook voor de andere, toekomstige activiteiten van het bedrijf. In de fabriek in Coventry zullen de fabricageparamaters en -procedures verder verfijnd worden, waarna het Plex MES ook in andere fabrieken zal worden uitgerold.

De ‘corner technology’ van REE Automotive verpakt essentiële voertuigonderdelen in een compacte module tussen het chassis en het wiel om een volledig vlak en modulair chassis mogelijk te maken. Dit ontwerp ondersteunt alle commerciële EV’s van klasse 1 tot klasse 6 en is zeer efficiënt op het vlak van chassisruimte; het biedt maximale ruimte voor passagiers, vracht en batterijen. Een configurator stelt klanten in staat om laadvermogen, batterijcapaciteit, aandrijflijn, besturing, bedrijfssnelheid en omgeving, en afmetingen af te stemmen op hun specifieke eisen.

Malte Dieckelmann, regional vice-president Software Sales EMEA bij Rockwell Automation vertelt: “REE Automotive maakte al gebruik van onze oplossingen. Nu breiden we onze samenwerking verder uit door middel van deze MES-implementatie. Plex levert volledig zicht op productie-activiteiten en naadloze connectiviteit met ERP-systemen, waardoor het een zeer geschikte oplossing is voor onze fabrieken. Het cloudgebaseerde karakter biedt grote voordelen wanneer de oplossing op meerdere locaties en in meerdere landen wordt uitgerold.”

Josh Tech, COO van REE, legt uit: “We beginnen met een schone lei wat betreft onze integratiecentra en digitale infrastructuur. Snelle toegang tot een platform dat onze productieplannen voor REEcorners en EV-platforms wereldwijd ondersteunt is essentieel. De cloudmogelijkheden van Plex MES zullen de digitale ruggengraat zijn voor onze assemblagelijnen en ons de mogelijkheid geven om onze klantspecifieke productieactiviteiten lokaal te beheren, terwijl we ook de best practices van alle fabrieken internationaal kunnen delen en schalen.”

De gedeelde visie van beide bedrijven op toekomstige mobiliteit lag ten grondslag aan de overeenkomst en zal de bestaande relatie verder versterken, waarbij ook het Rockwell Automation-team de uitrol in het Verenigd Koninkrijk ondersteunt met een reeks workshops, zodat het REE Automotive-team de volledige mogelijkheden van Plex MES kan benutten.

“De auto-industrie evolueert”, legt Dieckelmann uit. “Er is een compleet ecosysteem nodig om de elektrificatie van voertuigen mogelijk te maken én te versnellen. REE staat klaar om de industrie te leiden met een kant-en-klare oplossing om efficiënt EV’s te kunnen ontwikkelen. Met Plex MES was het delen van operationele gegevens voor best practices nog nooit zo eenvoudig.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This