Westpole introduceert WESPACE, hun Europese hybride cloudaanbod

19 mei 2022

WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, lanceert WESPACE, een nieuwe naam voor hun Europese hybride cloudaanbod en -platform. WESPACE biedt een hybride alternatief voor vaak te gestandaardiseerde public cloud offerings. Het huidige public cloudaanbod zal binnen 10 jaar niet meer in staat zijn alle data te hosten, stelt Westpole, een meer hybride aanbod is aangewezen.

De cloud- en infrastructuurspecialisten van Westpole, gevestigd in Italië, België en Luxemburg, hebben een afgestemd, Europees hybride cloudaanbod vastgelegd, rekening houdend met de behoeften, middelen en wensen van lokale en wereldwijde klanten. De early cloud adopters hebben zowel negatieve als positieve ervaringen. Ze zijn vaak niet geneigd al hun gegevens toe te vertrouwen aan een partner wiens aanbod niet op hun maat is gemaakt of duur uitkomt wanneer maatwerk nodig is.

Bedrijven met een matuur IT-model daarentegen kennen de voor- en nadelen van public versus private cloud en on-premise. Voor on-premise beschikt Westpole onder meer over 2 PSF-gecertificeerde datacenters in Luxemburg. Klanten uit heel Europa tonen interesse in deze datacenters, die echte privacy bieden dankzij beperkte wettelijke toegangsrechten tot de opgeslagen gegevens, zelfs voor overheidsfunctionarissen. Westpole beschikt over 5 andere Tier-3 & Tier-4 datacenters in België en Italië.

Er zijn dus genoeg bedrijven die op zoek zijn naar een nieuw, gediversifieerd en hybride cloud/on-prem aanbod, wat Westpole ertoe aanzette WESPACE te creëren.

Dirk De Boeck, directeur Managed Services: ‘De cloud is here to stay, maar de transitie ernaartoe verloopt niet voor iedereen even snel. Het grote aantal beschikbare cloudoplossingen is verwarrend en soms overweldigend. De afgelopen twee jaar hebben veel organisaties hun investeringen in IT-infrastructuur verminderd omdat de pandemie hun bedrijf trof. Daar zien we kansen: we begeleiden deze bedrijven naar de cloud, op hun tempo. Wij zullen ze daar stapsgewijs naartoe brengen. Zo kunnen ze straks de early adopters inhalen.’

De cloud in alle gelederen

Westpole beheert gemengde omgevingen en heterogene platformen, optimaliseert de kosten en zorgt voor de hoogste beveiligingsnormen voor de gegevens van hun klanten, inclusief full-stack observability.

De Boeck: ‘Auditors zijn public cloudomgevingen niet altijd gunstig gezind. We kunnen er dus gerust vanuit gaan dat over 10 jaar het merendeel van de data van bedrijven niet in public clouds wordt gehost. Office 365 bijvoorbeeld, biedt vandaag onvoldoende gegevensbescherming voor juridische documenten. Wij helpen onze klanten om het beste van alle werelden te groeperen, inclusief public cloud, very public cloud, private cloud en on-premise. In ons WESPACE-aanbod zijn er oplossingen voor zowel zeer privacygevoelige als meer reguliere data, om een wereldwijde hybride en kosteneffectieve ICT-infrastructuur te vormen op maat van elke klant, startup of volwassen bedrijf.’

Kwaliteit en flexibiliteit

Westpole ondersteunt haar klanten tijdens het hele traject naar de cloud, vanaf de intake en migratie, tot het beheer en de optimalisatie van hun hybride cloudinfrastructuur. Westpole maakt daarbij gebruik van technologie van partners als IBM, Cloudian, VMWare en Commvault.

Westpole is een day-1-member van het European Data Infrastructure GAIA-X-project, opgericht om een Europese standaard voor databeheer en toegang op basis van beveiliging en privacy te bevestigen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This