PTC neemt Intland Software over

19 mei 2022

PTC heeft aangekondigd dat het een finaal akkoord heeft bereikt voor de overname Intland Software voor een bedrag van ongeveer 280 miljoen dollar. Intland ontwikkelt en verkoopt de softwarefamilie Codebeamer voor Application Lifecycle Management (ALM). Ze bieden software aan van de volgende generatie die cloud-ready en volledig geïntegreerd is. Verwacht wordt dat PTC hierdoor een nog sterkere speler wordt op het vlak van ALM in veiligheidskritische en gereguleerde sectoren.

De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van het boekjaar van PTC, als aan de voorwaarden is voldaan.

“De overname van Codebeamer zal onze ALM-portfolio verbreden en verdiepen. Hierdoor kunnen we onze klanten beter helpen om complexe softwaresystemen in hun producten te integreren”, aldus Jim Heppelmann, President en CEO van PTC. “Door deze overname kunnen we onze troeven op het vlak van PLM en modelgebaseerde systeemengineering nog beter uitspelen, als onderdeel van onze Digital Thread-portfoliostrategie.”

Het hoofdkantoor van Intland ligt in Stuttgart (Duitsland). Het bedrijft levert software aan een indrukwekkende reeks ALM-klanten die wereldwijd actief zijn in de auto-industrie, biowetenschappen, consumentenelektronica, lucht- en ruimtevaart en defensie.

De sleutel tot het succes van Codebeamer is de flexibele, moderne en makkelijk te gebruiken interface. Codebeamer maakt het mogelijk voor klanten om de vereisten, risico’s en tests te beheren. Het bedrijf ondersteunt ook eigentijdse agile softwareontwikkeling en integreert deze software met best-in-class DevOps en tools om broncode te beheren, wat erg in de smaak valt bij softwareontwikkelaars. Codebeamer biedt kant-en-klare sjablonen en integreert met partners. Hierdoor kunnen klanten gemakkelijker voldoen aan de strenge eisen die gelden in gereguleerde sectoren.

PTC is van plan Codebeamer op zichzelf staand aan te bieden en ook in combinatie met Windchill en Arena PLM. Daarnaast is het de bedoeling de bestaande ALM-oplossing te blijven verbeteren en ondersteunen.

“Het volledige team van Intland is trots op het succes dat is geboekt bij het ontwikkelen en leveren van een modern ALM-aanbod dat breed aanvaard wordt in de markt,” aldus Janos Koppany, CEO van Intland Software. “Onze Codebeamer-producten zijn een perfecte aanvulling op de portfolio van PTC op het vlak van productontwikkeling. We kijken ernaar uit om onze reis voort te zetten als onderdeel van PTC.”

De transactie zal worden gefinancierd met liquide middelen en kredieten onder de bestaande faciliteit van PTC. Het management is van plan de gevolgen van de Intland-overname op de financiële en operationele cijfers van PTC te bespreken tijdens het gesprek over de tweede kwartaalcijfers op 27 april. Centerview Partners LLC trad bij de transactie op als exclusief financieel adviseur van PTC.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This