BT werkt samen met QiO om klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen

18 mei 2022

BT heeft een nieuwe toepassing aangekondigd om klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen door het energiegebruik in hun activiteiten te optimaliseren. De lancering is een volgend onderdeel in de belofte van BT om klanten te faciliteren om tegen 2030 60 miljoen ton kooldioxide-uitstoot te vermijden.

Het systeem draait op de AI-technologie Foresight OptimaTM van QiO Technologies en combineert de nieuwste technieken op het gebied van machine learning met BT Edge Compute-apparatuur. Klanten kunnen ook profiteren van de bredere mogelijkheden van BT op het gebied van digitale industrieën, waaronder IoT, cloud en veilige connectiviteit, in één beheerde oplossing.

De nieuwe oplossing brengt real-time gegevens samen van IoT-sensoren, machinebesturingsinstellingen, databases, externe gegevens en energiebronnen. Op deze manier kunnen de variabelen worden geïdentificeerd voor optimalisatie om het energieverbruik te verlagen. De oplossing helpt daarnaast ook met het verbeteren van de kwaliteit, productiviteit en andere relevante factoren.

De resulterende energy efficiency index (EEI) focust op eerdere configuraties van het proces en vergelijkt deze om te zien welke het meest energie-efficiënt waren en waarom. De index kan ook verschillende locaties en apparatuur vergelijken om te zoeken naar best practices.

De nieuwe oplossing wordt gehost op een BT Edge Compute-device, hierdoor zijn de veilige AI-verwerkte gegevens dicht bij de locatie waar ze zijn gecreëerd. BT verbindt het apparaat op een veilige manier met alle beschikbare relevante systemen, hardware en bedrijfsmiddelen om een volledig inzicht te geven in het gemeten proces. Tot de verschillende connectiviteitsopties behoort ook private 5G.

QiO’s AI is inmiddels al ingezet voor verschillende sectoren: waaronder de glasindustrie, de staalindustrie, de cementindustrie, en autofabrikanten. Het heeft inmiddels ook een energiebesparing van 5 tot 15 procent opgeleverd. Zo heeft de inzet van QIO bij een toonaangevende glasfabrikant het energieverbruik met zes procent verminderd en de koolstofuitstoot met 21.600 ton verminderd.

“Onze klanten hebben net zero-doelstellingen en staan onder druk om te rapporteren over milieuprestaties en deze te verbeteren”, zegt Hriday Ravindranath, Chief Product & Digital Officer, Global, BT. “Data is hierbij de sleutel. Op dit moment verzamelen veel klanten nog gegevens op een handmatige manier, waardoor rapportage moeilijk is en het nut ervan voor het verbeteren van de bedrijfsvoering beperkt blijft. Onze toepassing verzamelt gegevens op een veilige manier en gebruikt de AI van QiO aanbevelingen te doen om de bedrijfsvoering te optimaliseren. Het helpt klanten hun CO2-uitstoot te verminderen en hun doelstellingen op het gebied van decarbonisatie te behalen. Bovendien kunnen klanten deze gegevens gebruiken om op een gestandaardiseerde manier over hun prestaties te rapporteren. Het is een prachtig voorbeeld van hoe we onze Manifesto-toezeggingen en onze ambitie om te verbinden voor groene doeleinden waarmaken.”

“Onze samenwerking met BT zal de zware en energie-intensieve industrie de voordelen van QiO Foresight OptimaTM toereiken om hen te helpen bij het behalen van de duurzaamheids- en net-zero-doelstellingen”, zegt Rick Haythornthwaite, Chairman & Co-Founder, QiO Technologies. “In combinatie met de branchekennis en connectiviteitsexpertise van BT kunnen we de levering voor organisaties wereldwijd versnellen op het gebied van energie-efficiëntie, CO2-emissiereductie en kostenreductie.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This