Airbus selecteert Capgemini voor cloud-transformatieprogramma

13 mei 2022

Capgemini is door Airbus geselecteerd om een cloud-first transformatieprogramma te leveren voor de wereldwijde activiteiten van Commercial Aircraft and Helicopters. Als strategisch partner van Airbus zal Capgemini nu een volledig beheerde dienst van de kern cloud-infrastructuur voor deze Airbus-activiteiten leveren.

Capgemini zal de transformatie van bestaande diensten stimuleren door middel van integratie en modernisering, het beheer van zowel private als publieke clouds en legacy-infrastructuur, samen met infrastructuurbeheer. Capgemini zal ook de modernisering van applicaties faciliteren, waarbij de omgeving wordt verplaatst naar een multi-hybride cloud-oplossing. Er zal een ‘pay-per-use’-model worden geïmplementeerd om de continuïteit van de Airbus-activiteiten te ondersteunen en tegelijkertijd flexibiliteit mogelijk te maken.

Het hybride cloud-transformatieprogramma zal nieuwe functionaliteiten versnellen door middel van geavanceerde releases in de IT-systemen van Airbus, terwijl het bijdraagt aan innovatie op schaal ter ondersteuning van de productieactiviteiten en toeleveringsketens van Airbus.

Daarnaast zal Capgemini de IT-afdeling van Airbus ondersteunen bij het versnellen en opschalen van innovatie. Met Airbus zal een gezamenlijk innovatiefonds worden opgericht om opkomende technologieën voor de Airbus-business – zoals machine learning en kunstmatige intelligentie – te financieren en te testen, ter ondersteuning van de doelstelling van het bedrijf om voorop te lopen in technologische trends.

Om de levering van diensten af te stemmen op de duurzaamheidsambitie van Airbus, zal Capgemini een cloud- en infrastructuurplatform van de nieuwste generatie leveren, waarbij een holistische ‘sustainability by design’-benadering wordt gehanteerd om een vermindering van de CO2-impact van de infrastructuur voor alle servicelijnen te bereiken. Er zal een duurzame cloudstrategie worden geïmplementeerd, samen met een actieplan. Dit zal de clouddiensten van Airbus Commercial Aircraft and Helicopters in staat stellen om tegen 2024 CO2-neutraal te maken.

“Innovatie en duurzaamheid zijn de topprioriteiten voor de leiders in de sector. We zijn volledig gemobiliseerd om Airbus’ bestaande en toekomstige programma’s voor duurzame lucht- en ruimtevaart en veerkrachtige operaties te begeleiden, waarbij het beste van Capgemini’s expertise in cloud gecombineerd wordt met transformatie- en innovatie-enablers”, zegt Nive Bhagat, CEO van Capgemini’s Cloud & Infrastructure Services en lid van het Group Executive Committee. “Deze overeenkomst weerspiegelt Capgemini’s positie als de belangrijkste business partner voor strategische programma’s van wereldwijde spelers die zelf toonaangevend zijn in hun sector.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This