Red Hat breidt Cloud Services-portfolio uit en biedt volledig beheerde en gestroomlijnde gebruikerservaring aan

12 mei 2022

Red Hat,  leverancier van open source-oplossingen, kondigt naar aanleiding van Red Hat Summit nieuwe verbeteringen aan binnen zijn Red Hat Cloud Services-portfolio, die nu een volledig beheerde en gestroomlijnde gebruikerservaring aanbiedt voor organisaties die cloud-native applicaties bouwen, implementeren, beheren en schalen binnen hybride omgevingen.

Hybride bedrijfsomgevingen blijven de operationele realiteit voor de meeste organisaties. Volgens analistenbureau IDC “zal 50% van de organisaties in 2024 applicaties gebruiken die zijn gebouwd op cloud services, waaronder cloud-native technologieën, om consistentie mogelijk te maken bij het draaien op elke en vele locaties.”  

Terwijl ondernemingen ernaar streven om innovatieve ervaringen te leveren om aan de behoeften van hun klanten te voldoen, hebben ze een hybride infrastructuur nodig die kan helpen de complexiteit die gepaard gaat met schaabaarheidl te beperken.

Red Hat Cloud Services zijn ontworpen om de complexiteit van hybride cloud aan te pakken. Organisaties worden geconfronteerd met uitdagingen zoals applicatiewildgroei en monolithische applicatieondersteuning. Om succesvol te zijn, hebben organisaties tools nodig om applicaties te moderniseren en tegelijkertijd levertijden en operationele overhead te verminderen. 

Om organisaties te ondersteunen bij hun cloud-native applicatieontwikkeling, kondigt Red Hat nieuwe clouddiensten aan, waaronder: 

  • Red Hat OpenShift Service Registry, dat ontwikkelteams helpt bij het publiceren, ontdekken en hergebruiken van application programming interfaces (API’s) en schema’s.
  • Red Hat OpenShift Connectors, die kant-en-klare connectiviteit bieden met een verscheidenheid aan systemen van derden en no-code integratie mogelijk maken met Red Hat Openshift Streams voor Apache Kafka.
  • Red Hat OpenShift Database Access, biedt een consistente Database as a Service (DBaaS)- gebruikservaring in hybride cloudomgevingen. Dit stelt OpenShift-beheerders in staat om eenvoudig toegang tot meerdere databaseservices van derden te provisionen en te beheren en vereenvoudigt de ontwikkelaarservaring voor provisioning van en toegang tot clouddatabases.

Het Red Hat Cloud Services-portfolio is nauw geïntegreerd met Red Hat OpenShift, het toonaangevende Kubernetes-platform voor bedrijven in de sector. Het biedt een basis voor het moderniseren van bestaande applicaties, het bouwen van cloud-native applicaties, het stroomlijnen van ontwikkeling, het toevoegen van intelligentie aan applicaties en het integreren van diensten van derden. Vandaag kondigt Red Hat ook verbeteringen aan van zijn bestaande Cloud Services-aanbod, waaronder:

  • Red Hat OpenShift Data Science, een managed cloud service voor data scientists en ontwikkelaars die een volledig ondersteunde sandbox biedt om snel machine learning (ML) modellen te ontwikkelen, trainen en te testen. Het is nu beschikbaar als add-on voor OpenShift Dedicated en Red Hat OpenShift Service voor AWS klanten. Er zijn updates toegevoegd om de ondersteuning voor compliance, waaronder PCI, te verbeteren. Klanten zullen later dit jaar ook kunnen profiteren van beheerde ISV-oplossingen van een vooraanstaande datapartner, Starburst.
  • Red Hat OpenShift Streams for Apache Kafka, een volledig gehoste en beheerde Kafka-service, ondersteunt nu granulair identiteits- en toegangsbeheer, en toegang tot metrics en monitoring dashboards. PCI-certificeringen zijn ook toegevoegd voor verbeterde compliance.
  • Red Hat OpenShift API Management, dat snelle ontwikkeling en implementatie van API-first applicaties mogelijk maakt via een gehoste en beheerde OpenShift API Management service, is beschikbaar in de Developer Sandbox voor Red Hat OpenShift for trials. Er zijn updates toegevoegd om de ondersteuning voor beveiliging en compliance te verbeteren, waaronder PCI-, ISO- en SOC2-certificering en een API-designer preview. 

Toonaangevende organisaties, zoals BITMARCK, Boston University en Electrical Training ALLIANCE, maken gebruik van de clouddiensten van Red Hat voor het bouwen, implementeren, beheren en schalen van cloud-native applicaties. Deze volledig gehoste en beheerde clouddiensten verschuiven de operationele verantwoordelijkheid en ondersteuning naar Red Hat, zodat organisaties nieuwe innovatie kunnen stimuleren en zich kunnen richten op het voldoen aan de vraag. 

Omdat de IT- en bedrijfsbehoeften zich blijven ontwikkelen, innoveert Red Hat in hoog tempo producten en oplossingen om bedrijven te ondersteunen bij het moderniseren van hun inspanningen op het gebied van applicatieontwikkeling en -levering.

Ashesh Badani, senior vice president Products, Red Hat: “Klanten hebben behoefte aan oplossingen die complexiteit in hun hybride omgevingen wegnemen, waardoor hun applicatie-infrastructuur veerkrachtiger, beter beheerbaar en beter observeerbaar wordt. Red Hat helpt aan deze behoeften te voldoen met nieuwe en bijgewerkte clouddiensten die speciaal zijn gebouwd voor het tijdperk van hybride innovatie en die zijn geoptimaliseerd voor de productiviteit van zowel ontwikkelaars als operators. Deze verbeteringen stellen leiders in staat zich te concentreren op het sneller op de markt brengen van nieuwe producten en diensten en het stimuleren van bedrijfswaarde.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This